A makói önkormányzat beruházása volt

2020.10.02. 14:15

Így néz ki a felújított rendelő Makón – Fotók

A makói városvezetés öt éve döntötte el, hogy minden orvosi rendelőt megújít a városban. Ezek közé tartozott a Tulipán utcai rendelő teljes körű felújítása, amely befejeződött, pénteken átadták az intézményt.

Tóth A. Péter

Farkas Éva Erzsébet az átadó rendezvényen az egészségmegőrzés és a munka fontosságáról beszélt. Fotó: Tóth A. Péter

A Tulipán utcai beruházásra 12,5 milliót fordított Makó város önkormányzata, a kivitelezési munkára a makói Gold PeFa Kft.-t kérték fel. A pénteki rendelő átadáson Farkas Éva Erzsébet polgármester mellett jelen volt Varga Ferenc települési képviselő, Várkonyi Katalin háziorvos, Sánta Sándor, a városrész korábbi háziorvosa, valamint a kivitelező GOLD-PEFA Kft. képviseletében Farkas Tamás és Petrovics Attila.

Fókuszban az egészségmegőrzés

- Ha egészség és munka van, akkor minden van – a makóiaknak ez az egyik hitvallása. Ezért tartjuk a legfontosabbnak, hogy mind a munkahely teremtés, mind az egészség megtartása, mind pedig az infrastruktúra fejlesztések egy időben valósuljanak meg városunkban – mondta avató beszédében Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Makó polgármestere hangsúlyozta, a város önkormányzata teljes egészében saját forrásból finanszírozta a felújítást, a Tulipán utcai rendelő jelenleg 2864 makói lakos ellátását biztosítja.

Kívül-belül megszépült

A Honvéd városrész kiemelt feladatellátási intézményének számító rendelő az 50-es években épült, s bár voltak korábban kisebb felújítások, de a teljes körű megújítást most sikerült csak megvalósítani. A makói önkormányzat a 2019. évi költségvetésébe betervezte a felújítást, akkor 10 millió forintot különített el a célra. Idén, június 6-án adta át a munkaterületet nyertes pályázónak. A makói Gold PeFa Kft. szakembergárdája kiváló munkát végzett.

Megtörtént a nyílászárók cseréje, a villany, az ivóvíz és a szennyvízhálózat korszerűsítése, és az akadálymentesített bejárat kialakítása. A rendelő helyiségei új burkolatokat kaptak, kívül-belül újrafestették az épületet, és az udvart is rendezték.

Kiváló egészségügyi szakemberek

- Örülhetünk, hogy a rendelőben helyettesi rangba Tiszlavicz László professzor került, és itt dolgozik Várkonyi Katalin háziorvos. Külön öröm számomra, hogy baráti kapcsolatban lehetek velük, és biztosan tudom, itt jó helyen vannak – hangsúlyozta Sánta Sándor, a városrész korábbi képviselője, a rendelő nyugállományba vonult háziorvosa,

Várkonyi Katalin háziorvos mindenkinek megköszönte elhivatott munkáját, és kiemelte, mától egy megújult, minden igényt kielégítő rendelőben fogadhatják a betegeket. Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, a Kálvin utcai egészségkomplexum megújítása is folyamatban van, ezt szintén Makó város önkormányzata saját költségvetéséből fedezi. Ott 450 milliós beruházás épül, így az összes makói háziorvosi rendelő megújul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában