Három hónappal meghosszabbították a határidőt

2020.10.12. 07:45

Nem tudják, hogy mikor jönnek a zöldhulladékos kukák

A napokban megírtuk: a szegedi hulladékgazdálkodás térítésmentesen szállítja el az előkertekben keletkezett zöldhulladékot. A belső kertek lombhulladékát továbbra is a kommunális közé kell dobni, egyelőre nem tudni, mikor érkeznek meg a zöldhulladéknak szánt kukák.

Farkas Judit

A portán belüli növényi hulladék mehet a kommunális szemét közé. A zöldhulladékos kukákra továbbra is várni kell. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A hulladékgazdálkodás az előző évekhez hasonlóan idén is elszállítja a közterületen keletkezett lombot, növényi maradványokat. A belső kertek hulladékát viszont a kommunális közé kell dobni, állt a díjmentes elszállításról szóló közleményben – mármint ha nem komposztálunk, vagy nem szállítjuk hulladékudvar­­ba. Tavaly írtuk meg, hogy egy sikeres KEHOP-os pályázat segítségével a szegedi önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-vel közösen 240 millió forintból vásárolhat kukákat a lakossági zöldhulladék gyűjtésére. A té­­mával foglalkoztunk a projekt kezdetén, 2018-ban is.

Mivel az utóbbi időben csak a szelektív gyűjtőedények osztásáról hallottunk, feltettük a kérdést a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek: lehet-e tudni, mi­­kor érkeznek meg a zöldhulladéknak szánt edények?

A portán belüli növényi hulladék mehet a kommunális szemét közé. A zöldhulladékos kukákra továbbra is várni kell. Fotó: Karnok Csaba

Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója úgy tájékoztatta lapunkat: a szegedi zöldpályázat – 2018 szeptemberében indult – lezárásának határideje augusztus 30. lett volna. Ezt három hónappal meghosszabbították támogatói döntés alapján. Az eszközbeszerzés megindulásáról nem rendelkeznek információval. Ami tudható: a projekt keretében zöldhulladék gyűjtésére alkalmas edények beszerzése történik meg, a támogatás összköltsége majdnem 300 millió forint.

A közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívása megtörtént. Az eljárás minőségbiztosítása 2020. június 3-án elindult. Az Igazoló Hatóság június 10-én megadta hozzájárulását az eljárás lefolytatásához, így június 11-én ellen­őrzésre küldték a közbeszerzési dokumentációt. A Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály hiánypótlási felszólítása június 26-án ér­­kezett. A tervező július 7-éig nem küldte vissza a válaszait, ekkor felszólították a határidő tartására. Itt, úgy tűnik, egyelőre megállt a folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában