Tíz témakörben tevékenykednek

2020.11.19. 16:14

Boldog iskola, boldog gyerekek

Vidám és önfeledt, mosolygós gyereksereg nevelése minden elhivatott pedagógus álma. Ezért az álomért tesznek immár harmadik éve szakmai alapossággal erőfeszítéseket a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolában.

Tóth A. Péter

Forrás: Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola

– Iskolánkban a Boldog iskola program a 2018/2019-es tanévben indult, azóta folyamatosan részt veszünk benne. Azzal a céllal jelentkeztünk, hogy hozzájáruljunk a gyerekek érzelmi neveléséhez, és a tanulási folyamat során optimista hozzáállást alakítsunk ki – mondta lapunknak Balogh Kinga intézményvezető. Kiemelte, a teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek lépésről lépésre ismertetik meg a boldogság különböző alkotóelemeit.

Fotó: Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola

Minden tanévben az aktuális 2. és 6. évfolyam tanulói és osztályfőnökei vesznek részt a programban. A boldogságfokozó hála, az optimizmus gyakorlása, a kapcsolatok ápolása, a boldogító jó cselekedetek, a célok kitűzése és elérése mellett a megküzdési stratégiák, az apró örömök élvezete, a megbocsátás, a testmozgás és a fenntartható boldogság témaköreiben valósítják meg a célirányos nevelést. A Boldog iskola program elméleti hátterét Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus és Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke dolgozta ki. Erre az elméleti alapvetésre épülnek az óravázlatok, a hozzájuk kapcsolódó mesék, történetek és feladatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában