Helyi közélet

2020.11.29. 13:04

Helyére került a toronyóra

Kovács Erika

Elkészült a tavaly felszentelt derekegyházi Szentháromság-templom toronyórája. A templomot úgy építették, hogy a toronyóra helyét is elkészítették, hogy ha a későbbiekben le­­hetőség lesz az óra beszerzésére, ne kelljen ezért megbontani az új épületet.

A Derekegyház Templomáért Alapítvány már a templom avatásakor gyűjtésbe kezdett, az óra így lakossági adományokból, valamint a Magyar Faluprogram Falusi Civil Alap pályázatán nyert pénzösszegből készülhetett el.

– Kis templomunk a haranggal és a toronyórával vált teljessé. Megvalósításuk szép példája a közösségi összefogásnak, és szívből remélem, hogy mindenki örömére szolgál – fogalmazott a település hivatalos Facebook-oldalán Szabados Ka­­talin, az egyesület elnöke.

Az órát Kapui Gyula taksonyi villamosmérnök készítette, aki korábban az új harang elektronikus vezérlését is megoldotta. A toronyórát november közepén szerelték fel a helyére és helyezték üzembe. Az óra a templom toronyrészének azon oldalán található, amely az Orosháza–Szentes közötti út felé néz. Mivel a mérete nagy, így nemcsak a gyalog vagy kerékpárral közlekedők nézhetik meg a pontos időt, hanem azok is, akik autóval járnak arra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában