Nem foglalják már otthon a helyet

2020.11.06. 16:35

Leadhatták az elektronikai hulladékot Csanyteleken

Az önkormányzat szervezésében rendeztek elektronikai hulladékgyűjtést a volt varroda épületében Csanyteleken.

M. A.

Elektronikai hulladékgyûjtés Csanyteleken. Fotó: Majzik Attila

A gyűjtés során háztartási kis- és nagy gépeket, azaz mosógépeket, mikrohullámú sütőket, hűtőket, konyhai robotgépeket, porszívókat, barkácsgépeket vártak, de megunt, elavult számítógépeket, lapostévéket, nyomtatókat és különböző lejátszókat is vihettek a csanytelekiek.

– Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy leadhattuk ezeket a készülékeket. Évek óta álltak már otthon, nem tudtunk vele mit kezdeni, csak pakolgattuk, kerülgettük – mondta el pakolás közben Szín Ferenc. A férfi egy hűtőszekrényt, egy mosógépet és egy mikrohullámú sütőt hozott a gyűjtőpontra. A helyiségben körbenézve kiderült, legtöbben mosógépet és hűtőt vittek a lerakatba, de sok volt a használt számítógép is. A délelőtt folyamán legalább harmincan megfordultak a volt varroda épületénél, volt, aki csak egy kenyérpirítót vagy egy vízforralót hozott biciklivel, de olyan is akadt, aki utánfutóval hozta a régi hűtőládáját.

Ezt sem kell már otthon kerülgetni. Legtöbben hűtőt vagy mosógépet vittek a gyűjtésre. Fotó: Majzik Attila

Mint Erhard Gyula polgármestertől megtudtuk, lakossági igény volt a hulladékgyűjtés megszervezése.

– Többen megkerestek, hogy nem tudnak mit kezdeni az elektronikai hulladékkal, ezért kerestünk egy olyan céget, ami ingyen elszállítja azokat. Folyamatos velük a kapcsolat, ezért tavasszal biztosan szervezünk újabb gyűjtést is – magyarázta a polgármester.

Annak sem kell aggódnia, aki az eheti lomtalanításból kimaradt, november 13-án, pénteken, 8 és 12 óra között megismétlik a hulladékgyűjtést.

A jelenleg az elektronikai hulladékok közé régi típusú, képcsöves tévé vagy monitor nem kerülhet, ezek összegyűjtésére majd egy külön alkalmat hirdetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában