kikértük a megyeiek véleményét

2020.11.25. 07:48

Nem egyezik a megyében élők véleménye az idősávról

A fiatalok felháborodtak, míg az idősek örülnek, hogy ismét védett idősávban vásárolhatnak az üzletekben. A lapunk által megkérdezett egyik balástyai férfi szerint összeugrasztja az embereket a döntés.

K. A. R.

Balástya, 20201124. Újra bevezették az idõseknek a vásárlási idõsávot. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország Képen: falusi kisbolt nyugdíjas vásárlóval.

Fotó: Frank Yvette

Keddtől ismét vásárlási idősávot vezettek be a 65 év felettiek számára. Az élelmiszerüzleteket, drogériákat, gyógyszertárakat, továbbá a gyógyászati segédeszközt, illatszert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletekben hétköznapokon 9 és 11 óra között, míg hétvégén 8 és 10 óra között csak a 65 év feletti korosztály vásárolhat. Egyébként az érintett korosztály bármikor vásárolhat, az idősáv viszont egy biztonsági lehetőség számukra.

Azonban ez a rendelkezés megosztja a megyében élőket.

A lapunk által megkérdezett balástyaiak közül többen is támogatták a döntést. Piroska elmondta, ő tavasszal is élt ezzel a lehetőséggel, szerinte hasznos az idősek számára. Sutka József is a boltba sietett 9 óra után néhány perccel, ő is óvatosságra intett mindenkit, mert úgy véli, jobb az elővigyázatosság, ezért ő is a 65 év felettieknek fenntartott sávban vásárol.

Sokan kihasználják a védett vásárlási sávot. Fotó: Frank Yvette

Sándor is óvatos, azt mondta, keveset mozdulnak ki otthonról, többek közt így védekeznek a koronavírus ellen, meg persze a maszkot is viselik, már az autóból is abban szállt ki a bolt előtt.

Megjegyezte, az idősáv azonban összeugrasztja a fiatalokat az idősekkel, ahogyan tavasszal is. Ő hallott olyan fiatalról, aki a megengedett idő után érkezett pár perccel, így nem engedték be az üzletbe, ezért szidni kezdte a nyugdíjasokat.

A közösségi oldalunkon is komolyabb vita alakult ki a rendeletről szóló cikkünk alatt, többen is sértőnek találták a fiatalabb korosztály véleményét, például azt, hogy az időseket nem szabadna boltba engedni, inkább a családnak kéne bevásárolni nekik.

A kommentelők többsége szerint nincs értelme az idősávnak, mert pont a nyugdíjasok mehetnek a boltba akkor, amikor akarnak, miközben ők a legveszélyeztetettebb korosztály.

A fiatalok egy része úgy érzi, megint velük szúrtak ki, ezért bírálják most az időseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában