Helyi közélet

2020.11.06. 16:54

Statisztikai versenyt hirdettek diákoknak

delmagyar.hu

Már lehet nevezni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos középiskolai statisztikai csapatversenyére, amely idén a népszámlálás, valamint Trianon témakörét járja körbe.

A statisztikai adatok a mindennapi életünkről szólnak, ezért érdemes a közöttük lévő összefüggéseket megismerni és megérteni. A KSH a korábbi évek sikereire való tekintettel az idei tanévben is megrendezi országos csapatversenyét, a STAT WARS-t. A verseny során 4 fős csapatok játékos feladatokon keresztül mérik össze statisztikai tudásukat, ismereteiket. A verseny három fordulóból áll, a vetélkedőn a diákcsapatok két korosztályban versenyeznek.

A középfokú oktatási intézmények 9–10., illetve 11. és magasabb évfolyamán tanuló diákok számára is november 10-e a nevezés határideje. A jelentkezési lapokat a [email protected] e-mail-címre kell elküldeni. A csapatok az első két online forduló összesített eredményei alapján juthatnak a döntőbe, amelyet 2021. február 17-én rendeznek meg. A győztesek értékes nyereményeket kapnak, a kategóriák első két helyezettje jövő év tavaszán az EUROSTAT európai statisztikai versenyén is megmérettetheti magát. További információk a www.ksh.hu/statwars oldalon találhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában