hogy gyorsabban múljanak a kis betegek napjai

2020.12.15. 16:11

Katonák vittek ajándékot a gyermekklinikának

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóaljának nevében Nagy László őrnagy, törzsfőnök adott át játékokat december 14-én, hétfőn a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikának.

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Mészáros József

Az ajándékokat főleg a kisebb betegeknek szánták, nekik tehetik könnyebbé a kórházban töltött időszakot, különösen a rendkívül nehéz járványhelyzetben.

A gyermekgyógyászati klinika minden évben kap támogatást a Magyar Honvédségtől, amelyhez most csatlakozott a szegedi székhelyű 46. Területvédelmi Zászlóalj. Az ajándékokat a zászlóalj aktív és tartalékos katonái adtak össze, Beregszászi Attila zászlós kezdeményezésére.

Fotó: Mészáros József / honvedelem.hu

- Háromgyermekes apaként el tudom képzelni, hogy mennyire nehéz lehet most ezeknek a gyerekeknek és a szüleiknek. Bízunk benne, hogy a játékok, a színezők segítenek abban, hogy könnyebben és gyorsabban teljenek a nehéz napok – mondta a Délmagyarországnak Nagy László.

A játékokat Bereczki Csaba intézetvezető egyetemi docens vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában