Helyi közélet

2020.12.30. 20:45

Megszentelték az új urnafalat Ásotthalmon

Munkatársunktól

Száz urnatartó kazetta befogadására alkalmas az új ásotthalmi kolumbárium a sírkertben, amit Biacsi József plébános szentelt meg szerda délelőtt a szakadó esőben. Fotó: Kuklis István fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Ásotthalmon hagyománya van a szakadó esőben történő átadóknak, avatásoknak. Legutóbb júniusban a kitartóan szakadó esőben adtak át négy megújult útszakaszt úgy, hogy az ünneplők nagy része átsétált egyik helyszínről a másikra. Szerdán sem történt ez másképp, hol beborult, hol kisütött a nap, az eső kitartóan hullott, amikor a falu határában lévő temetőben az új urnafal előtt Biacsi József plébános belekezdett mondandójába.

Száz urnatartó kazetta befogadására alkalmas az új ásotthalmi kolumbárium a sírkertben, amit Biacsi József plébános szentelt meg szerda délelőtt a szakadó esőben. Fotó: Kuklis István
fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

 

Keresztény buzgóságunk indíttatására jöttünk el a kolumbárium megáldására

– mondta, majd könyörögtek a jelenlévők, végül a plébános megszentelte az urnafalat, amit rögtön egy temetés követett. Előtte még megtudtuk tőle, hogy idén ez volt a Jézus Szíve Plébánia legnagyobb beruházása, amit 5 millió forinttal támogatott a Magyar Falu Program.

Az eseményen jelen volt Papp Renáta alpolgármester, akitől megtudtuk, november végén kezdődött az építkezés, és december közepére el is készült.

– Idén tavasszal Fackelmann István, a település alpolgármesterének javaslatára és tervezése alapján élősövény kerítést kapott a sírkert, ami most nem látszik, mert még nem nőtt ki.

A templom tetejét is felújította a plébánia, a közlekedés pedig sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá vált a falu főutcájának teljes körű megújulásával, mert felújított kerékpárút vezet a temetőbe, ami egy kivilágított, járdaszigettel ellátott gyalogátkelőt is kapott

– tette hozzá az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában