a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférést biztosítanák

2020.12.16. 17:43

Száz számítógépet oszt ki diákoknak a Mosolykommandó

Száz jól tanuló, hátrányos helyzetű diák kapott számítógépet a Mosolykommandó Alapítványtól karácsony előtt. Az 5 millió forint összértékű adománnyal a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférést szerették volna biztosítani.

T. K.

Szeged, 20201216. Mosolykommandó Alapítvány számítógépeket adott át rászoruló családoknak. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország Képen: Szalma Adrienn és gyerekei.

Fotó: Frank Yvette

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítványhoz ősszel érkezett egy nagyértékű felajánlás: a Provident szegedi csoportja odaajándékozta számukra a leselejtezett, de mindössze néhány éves és kiváló állapotú számítógépeit. A 76 darab asztali PC mellé 24 továbbit szereztek, november közepén pedig pályázatot írtak ki szétosztásukra.

- A feltételünk az volt, hogy legalább egy iskolás gyermek legyen a családban és az előző félévben minimum 4-es tanulmányi átlaggal rendelkezzen. Azokat a jó tanuló fiatalokat szerettük volna támogatni, akiknek a digitális oktatásra való átállás eszközhiány miatt nehézséget okozott – mondta el lapunknak Pataki Gergely, az alapítvány alapítója.

A pályázatra többszörös volt a túljelentkezés, ezért a kuratórium előnyben részesítette azokat, akiknek egyáltalán nem volt még számítógépük, illetve akiknél a gyermek a család okostelefonjáról próbált lépést tartani az online tanórákkal.

A Szeged-környéki településekre az alapítvány munkatársai az elmúlt napokban már kiszállították a számítógépeket, a többi nyertes pedig személyesen, az alapítvány irodájában vehette át ajándékát. Szalma Adrienn és két fia, a hatodikos Bálint és a hetedikes Dávid két gépet is kaptak, ezt a helyszínen tudták meg.

Karácsony előtt alig egy héttel száz család kap kiváló állapotú számítógépeket a Mosolykommandó Alapítványtól. Fotó: Frank Yvette

– Nagy segítség lesz ez a fiúknak, nagyon örülünk – mondta az édesanya. Hozzátette: hálás Bálint osztályfőnökének is, ugyanis ő hívta fel a figyelmüket erre a lehetőségre.

A hét éve működő Mosolykommandó Alapítványnak ez az eddigi legnagyobb értékű adományosztása, a jogtiszta szoftverekkel felszerelt és szakemberek által átnézett számítógépek összértéke ugyanis 5 millió forint.

A korábbi években karácsonykor tartós élelmiszercsomagokat osztottak rászorulóknak, idén azonban a Provident adománya és a kialakult járványügyi helyzet miatt úgy döntöttek, a digitális felzárkóztatást segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában