a beruházásokra viszont büszke a polgármester

2021.01.11. 15:30

A közösségekért aggódnak Ruzsán

A közösségekért, az azokat alkotó emberek eddig elért eredményeiért aggódik leginkább Ruzsa polgármestere 2020-as visszatekintésében. Ugyanakkor Sánta Gizella számos beruházásra nagyon büszke, ami élhetőbbé tette a falut.

A. T. J.

Bár számos beruházásra büszke Sánta Gizella, legnagyobb félelme a helyi közösség jövője. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– A fejlesztések megtörténtek, de az elmúlt év nem csak erről szólt igazán. Nyilván a megvalósult dolgoknak na­gyon örülünk, de ami számomra a legkritikusabb, az az, hogy mi lesz a közösségnek a sorsra. Azoknak a helyi közösségeknek, amelyeket szépen las­san felépítettek, amikor rendszeresen voltak rendezvények, programok, de ezek a vírushelyzet miatt sajnos megszűntek. A 2020-as év jellemzője számomra az a félelem, hogy ezek a közösségek hogyan épülnek majd fel újra – kezdte értékelését Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere.

– Egy néptánccsoport évek alatt válik erőssé mint közösség, és ami most egy éve lassan nem működik, azt újjászervezni nehéz lesz, az biztos.

De természetesen pozitívum is volt, rengeteg projektünk valósult meg – tette hozzá. A legnevesebb a LIFE projekt, a ruzsai tavak, ami jóval túlmutat nemcsak a településünk, de a térség és akár az ország határain túl.

Bár számos beruházásra büszke Sánta Gizella, legnagyobb félelme a helyi közösség jövője.
Fotó: Kuklis István

– Borzasztóan büszke vagyok ennek a megvalósulására, az üzenetére, meg annak a lehetőségére, hogy így számtalan olyan helyen fordultam meg, ahol ezt tudtam népszerűsíteni. Ennek megvalósítása, a tó mint ökoszisztéma beállása, a szemléletmód, aminek ez köszönhe­­tő, az mind nagy eredmény – mondta.

Jelentős a bölcsőde megépítése is, aminek az első üteme elkészült már tavalyelőtt, tavaly év végén a gyerekek is birtokba tudták venni.

Sok olyan sportcélú, szabadidős tevékenység végzéséhez készültek el fejlesztések, mint a Dózsa-parki tó, amihez kültéri fitneszeszközök kapcsolódnak, a kézilabdapálya aszfaltozása, a focipálya világításának korszerűsítése, ezek mind olyan lehetőségek, amelyek a minőségi életet szolgálják a faluban.

– A közösségeknek viszont nem volt jó évük. A törekvés megvan bennünk, hogy online, vagy kis csoportokban, szabadtéren találkozzunk, de ha túl so­­káig nem lehet találkozni, az mentálisan megviseli az embert – fogalmazott Sánta Gizella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában