Helyi közélet

2021.01.19. 13:25

Állatkínzás: közösen lépnek fel

Az állatkínzások és állatviadalok felderítése, valamint visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Rend­őrségi Oktatási és Kiképzési Központ (ROKK).

munkatársunktól

Az előbbi 25 mobil kennel biztosításával is segíti az eljárásokban lefoglalt állatok védelmi szempontból kimagasló színvonalú elhelyezését.

Mindkét szervezet kiemelt fontosságúnak tartja az állatkínzások számának jelentős csökkentését, illetve az illegális kutyaviadalok felszámolását. Az eredményes együttműködésüket több korábbi ügy bizonyítja, amelyek során illegális kutyaviadalokat derítettek fel vagy akadályoztak meg – a lefoglalt állatokat biztonságba helyezték, sérüléseiket ellátták. Az együttműködés részeként az állatvédelem felügyeletét ellátó, valamint a kiemelt ellenőrzésekben részt vevő Nébih-szakemberek a jövőben közreműködnek majd a rendőrség által szervezett képzésekben, vizsgáztatásokban és minősítésekben.

A ROKK munkatársai pedig részt vesznek a Nébih által foglalkoztatott kutyavezetők továbbképzésében, a szolgálati kutyák éves minősítésében, és a kiképzésre szánt állatok kiválasztását szakmai tanácsaikkal segítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában