Nem képviselő

2021.01.12. 13:36

Harmadik alpolgármestere is lesz Hódmezővásárhelynek

Már a jövő héten munkába áll Hódmezővásárhely harmadik alpolgármestere, akit hivatalosan majd csak a veszélyhelyzet után nevez ki a közgyűlés. Szabó Jánost, aki nem képviselő, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kérte fel a posztra.

Kovács Erika

Fotós: Frank Yvette

Márki-Zay Péter a vasárnapi videószereplésében jelentette be, hogy Kis Andrea főállású és Berényi Károly társadalmi megbízatású alpolgármester mellett harmadik alpolgármesternek Szabó Jánost kérte fel, aki a polgármester támogatói köréhez tartozik, több videóban, tévéfelvételen is szerepelt vele, egy tüntetésen pedig szónok is volt Márki-Zay Péter mellett.

Hamarosan három alpolgármestere lesz Hódmezővásárhelynek. Fotó:
Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország

A polgármester az élő videóban azt mondta, már több mint 1 éve felkérte a posztra Szabó Jánost, aki akkor még a vállalati elkötelezettsége miatt, mivel a Media Markt kecskeméti áruházának igazgatója volt, nemet mondott és türelmet kért.

Szabó Jánost a közgyűlés a veszélyhelyzet után titkos szavazással választhatja meg. Ez lehet, hogy már február 1-je után megtörténhet, de ha a veszélyhelyzetet 3 hónappal meghosszabbítják, akkor majd csak azt követően

– mondta Márki-Zay Péter.

A hatékony működés, ügyfélszolgálat és a fejlesztések tartoznak majd az új alpolgármester feladatkörébe.

Az első főállású alpolgármester, Kis Andrea illetményét 2019 őszén bruttó 797 800 forintban határozta meg a közgyűlés, és havi 119 560 forint költségtérítést is megszavaztak neki. Várhatóan ezeket az összegeket a második főállású alpolgármester is megkapja majd.

" target="_blank">Cseri Tamás, a Fidesz-frakció egyik képviselője megdöbbentőnek nevezte a hírt.

Amikor folyamatosan azt halljuk, hogy nincs pénze a városnak, az intézményi dolgozók tucatjainak félpénzt fizettek a vírus első hullámában, amikor a polgármester azt mondja, hogy annyira üres az önkormányzat kasszája, hogy a gyermekétkeztetés is veszélybe kerülhet, akkor hogy jöhet szóba, hogy a költségtérítéssel együtt közel 1 milliós fizetésért harmadik alpolgármestert is foglalkoztat? Ez a közpénz elképesztő, felelőtlen pazarlása, kizárólag önös karrierépítés miatt

– mondta Cseri Tamás.

Szabó János a polgármester támogatói köréhez tartozik, több videóban, tévéfelvételen is szerepelt vele, egy tüntetésen pedig szónok is volt.

Novemberi emelések

A közgyűlés novemberben megemelte a gyermekétkeztetési díjakat, aminek mértéke 7,15 százalékkal, a diétás étkezést igénybe vevők esetében pedig 9,81 százalékkal változik. Megemelték a lakbéreket is. A tervezett 10-10 százalék helyett 2021-ben és 2022-ben is 8-8 százalékkal, a következő két évben pedig 4-4 százalékkal, vagyis 4 év alatt összesen 24 százalékkal emelik meg a bérlakások díjait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában