Helyi közélet

2021.01.07. 13:42

Bevált az új forgalmi rend Maroslelén

Bevált a tavaly novemberben bevezetett új forgalmi rend Maroslele központjában, az Árpád utcában – tájékoztatta lapunkat Drimba Tibor, a falu polgármestere.

Szabó Imre

Mint megírtuk, egyirányú lett az utca, emellett várakozni és megállni tilos, illetve 20 kilométer per órás sebességkorlátozó és gyalogosforgalomra figyelmeztető táblákat helyeztek ki. Szabályozták a parkolást is.

Az utca igen forgalmas, mert itt van nemcsak a polgármesteri hivatal, de az iskola és az óvoda is. Utóbbi két intézménybe együttesen nagyjából kétszáz gyerek jár.

– Nem szeretnénk megvárni, amíg valamelyiküknek baja esik – indokolta annak idején Drimba a lépést. Közvetlenül a bevezetést követően voltak, akik nem fogadták szívesen az intézkedést, elsősorban az utcában la­­kók közül néhányan. Féltették az addig megszokott kényelmüket. A polgármester azonban azt mondta, a gyerekek élete, testi épsége ennél fontosabb, és ezt mérlegelte a testület is, amikor egyhangú döntést hozott.

Két hónap múltán a berzenkedő hangok elcsitultak, volt, aki utólag igazat is adott Drimbának. Az bebizonyosodott, hogy így a közlekedés biztonságosabb az Árpád utcában, különösen a reggeli és a délutáni órákban, amikor korábban va­lóságos káosz uralkodott. – A következő lépés a Rákóczi utca forgalmának lassítása lesz – ígérte a falu első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában