Már a védőoltást is felvehetik

2021.01.29. 07:00

Egyetemisták is segítik az egészségügyi dolgozók munkáját

Továbbra is segítik az egészségügyi dolgozók munkáját a szegedi egyetemisták is, és sok megyei vállalkozás kértre az ágazati bértámogatást.

Munkatársunktól

A tesztelésben is segítenek az egyetemisták. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Az orvosi és egészségtudományi egyetemek közül a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói láttak el egészségügyi feladatokat, azaz segítették az egészségügyben dolgozók munkáját.

A Corvinus Egyetem, a Műegyetem, az ELTE, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói pedig az egyéb adminisztratív és támogató – akár sofőri – feladatokból vették ki a részüket, hozzájárulva a vírus elleni védekezéshez – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

A tesztelésben is segítenek az egyetemisták.
Fotó: Kuklis István

Schanda Tamás hozzátette:

sok százan dolgoztak és dolgoznak most is önkéntesen az orvosegyetemi klinikákon, az Országos Mentőszolgálat kötelékében pedig 17 ezer 757 műszakban teljesített szolgálatot mintegy 2200 fiatal.

A Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatói felvehetik már a koronavírus elleni vakcinát is – mondta az M1 csatornának adott interjúban Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja.

Kiderült az is, hogy a mostanra meghaladta a 100 ezer főt az ágazati bértámogatással elért munkavállalók száma, már mintegy 14 ezer munkaadó nyújtott be igénylést összesen több mint 25 milliárd forint értékben.

Megyénkből az összes igénylés öt százaléka érkezett, jellemzően a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás szektorból.

A koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyek megőrzését segítő programba még bő másfél hétig, február 8-ig kapcsolódhatnak be a járványhelyzet hatásainak leginkább kitett vállalkozások.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere Székely Ildikó és Botlik Anita képviselőkkel látogatta meg a Batthyány utcai Idősotthonban élőket. Egy nagy képernyős televízióval ajándékozták meg az intézmény lakóit, hogy megfelelően tudjanak tájékozódni a pandémia időszakában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában