Változatos szakmai kínálattal várják a jelentkezőket a Szegedi SZC Csonka János Technikumban

2021.01.05. 17:32

Hagyomány és modernitás a Szegedi SZC Csonka János Technikumban

Nyár elején különleges színfoltja a szegedi ballagásoknak, amikor a csonkás tanulók autós felvezetéssel végigvonulnak a városon. Az újszegedi középiskolában modern technikai feltételekkel, izgalmas tevékenységekkel, régi és új szakmákkal várják a tanulni vágyókat.

munkatársunktól

Az iskola minden diákja célba érhet.

Forrás: Szegedi SZC Csonka János Gimnázium

Tágas tornaterem és modern szaktantermek mellett jól felszerelt könyvtár, okostanterem és digitális tananyagok is segítik az eredményes oktatást a Szegedi SZC Csonka János Technikumban.

Vonzó katonai életpálya

– Az iskola májusban együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztériummal, amelynek keretein be­­lül csatlakoztunk a Honvéd Kadét Programhoz – mondta lapunknak Tóthné Biró Zsuzsanna intézményvezető. Ki­­emelte, a tanulók rendszeres látogatásokat tehetnek katonai alakulatoknál, részt vehetnek honvédelmi táborokban és ka­tonai rendezvényeken. A 3,5-es átlag felett teljesítők extra, honvédelmi ösztöndíjban ré­­szesülhetnek a szakképzési ösztöndíjon felül. A Honvéd Kadét Program az iskola teljes tanulóifjúságát érintheti.

Belügyminisztériumi engedéllyel indította az iskola a rendészeti őr és a közszolgálati technikus képzéseket. Az előbbi hároméves, míg a közszolgálati technikus 5 éves, szakmai érettségivel és technikusi végzettséggel zárul. A rendészeti őrök a rendészeti, a magánbiztonsági tevékenység, valamint a rendvédelmi életpálya sajátosságai­val ismerkedhetnek meg.

Az iskola minden diákja célba érhet.
Fotó: Szegedi SZC Csonka János Technikum

Korszerű képzések

– Tanulóink szakmai elkötelezettségének erősítését szolgálják a diákok körében rendszeres gyárlátogatások. Autós iskolaként elsősorban a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a győri Audi-gyár kedvelt célpontok, de a Porsche Hungária Szeged rendszeres vendégei is vagyunk – hangsúlyozta az ok­­tatási intézmény igazgatója.

– Szintén minden évben szervezünk szakmai kirándulást az Autó Motor Tuning Show-ra.

Az épülő korszerű tanműhelybe várják a specializált gép- és járműgyártás ágazatban tanulni vágyó diákokat. A járműfényezőket, akiknek feladata a gépjárművek karosszériáinak felület-előkészítése, felületkezelése és fényezése. A karosszérialakatosokat, akik gépjármű felépítmények javítását, részegységek összeépítését, gépjárművek külső szereléseit végzik. A gépjármű mechatronikusok szakszerűen és a legújabb járműtechnikai kompetenciák birtokában a motorkerékpárokat készítik fel a műszaki vizsgára. Fontosnak tartják, hogy tanműhelyeik a legújabb technológiai felszereltséggel rendelkezzenek, je­lenleg egy hibrid-gáz és villamos járműhajtású oktatólabor beszerzését célozták meg.

A bizonytalanokra is gondolnak

Az orientáció osztály az útkeresőknek segít, célja a szakmai képzés megalapozása mellett a képességek és a készségek fejlesztése.

Az osztályban tanulók érdeklődésétől függően, a diákok bármilyen szakmát megismerhetnek és kipróbálhatnak.

A képzés során rengeteg élménnyel, tapasztalattal lesznek gazdagabbak a diákok, a készségeik felmérése, fejlesztése mellett jut idő a job shadowing programra és saját tanulókörnyezetük alakítására is a Szegedi SZC Csonka János Technikumban.

Gimnáziumok és szakközépiskolák bemutatása

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában