Helyi közélet

2021.01.29. 11:34

Joób Márton lemondását követeli a Fidesz

A szegedi Fidesz szerint időszerű lenne, ha Joób Márton most már az önkormányzati képviselői tisztségéről is lemondana.

K. A. R.

Tápai Péter: Botka kidobta a városházáról az államtitkárt. Fotó: Kuklis István

Szerdán megszüntette a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája Joób Márton önkormányzati képviselő letartóztatását, és négy hónapra elrendelte a bűnügyi felügyeletét. Ugyan a politikus tavaly októberben lemondott a család-, szociális és sportért felelős tanácsnoki tisztségéről és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, azonban a képviselői tisztségéről nem. A szegedi Fidesz szerint időszerű lenne most már ezt is megtennie.

Tápai Péter: Botka kidobta a városházáról az államtitkárt. Fotó: Kuklis István

Tápai Péter, a párt helyi alelnöke pénteken sajtótájékoztatóján közölte, az első nyilvános közgyűlésen indítványozzák, hogy a képviselők határozzanak arról, hogy Joób Mártont lemondásra szólítsák fel. Tápai szerint ha mégis a közgyűlés tagja maradna a 11 gyermekes édesapa, akkor Botka László polgármester ezzel azt jelezné, hogy azután is védelmezi őt, miután Joób bűncselekmény gyanújába keveredett.

Az alelnök arra emlékeztetett, hogy a 2019-es választás hajrájában merült fel a bűnszervezet működtetésével kapcsolatos gyanú Joób Mártonnal kapcsolatban, azonban akkor azt vehemensen tagadta a képviselő. A szegedi Fidesz is azon az állásponton volt akkor, hogy megilleti őt az ártatlanság vélelme. Azonban a politikus most lényegében elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését és jelentős összeget befizetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számlájára, ráadásul Botkának több bizalmasa is távozott szabálytalanságok miatt a városházáról, ezért most már Joób lemondását kéri a Fidesz – tette hozzá.

Tápai arról is beszámolt, hogy a héten a városban járt Fekete Péter, a kultúráért felelős államtitkár, akit szó szerint kidobott a városházáról Botka László. Az alelnök szerint ennyire komoly az az együttműködés Szeged és a kormány között, amit Botka folyamatosan hangoztatott. Megjegyezte, ha felelős polgármester lenne, akkor kérné a kormány támogatását a járvány okozta helyzet kezeléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában