Vaskapu hidalja át a keskeny járdát a szegedi bölcsődénél

2021.01.21. 08:18

Kátyú, sár és szemét

Áldatlan állapotokra panaszkodott szegedi olvasónk a Petőfi Sándor sugárúti bölcsőde egyik bejárata kapcsán. Mi is láttuk, a sugárúti bekötőút sártenger, és a járdát különleges megoldással tették járhatóvá. Az út nem az önkormányzaté, de a forrás már megvan a rendbetételére.

Farkas Judit

Szeged 2021.01.20. áldatlan állapotok a Petõfi sugárúti bölcsõde elõtti járdán és úton fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A sáros úton kátyú kátyú há­­tán, a keskeny járdán vaskapu fedi le a folytonossági hiányt. Áldatlan állapotokra panaszkodott szegedi olvasónk a Pe­tőfi Sándor sugárút 63. alatti bölcsőde bejáratához vezető út kapcsán, ami a sugárútról nyílik. Olvasónk a kátyú- és sártenger mellett azt is sérelmezte, hogy a gyerekek az ud­varon a társasház kukái mellett gyűlő szemétkupacokra látnak. A panaszos lapunknak elmondta:

az önkormányzat már többször ígéretet tett a helyzet megoldására, de nem történt semmi.

Éppen a hóolvadás után jártunk a helyszínen. Láttuk: a böl­­csődével szembeni garázssorokhoz bevezető út aszfaltot már csak nyomokban tartalmaz, kátyút annál többet. A keskeny járdán valóban egy vaskaput fektettek végig, hogy járható legyen, arra kiszolgált szőnyeget terítettek, mellette hatalmas volt a sár. A társasházi kukák mellett most éppen kiszolgált vécédeszkák hevertek.

A szegedi önkormányzathoz fordultunk. Érdeklődtünk: lehetne-e javítani a felsorolt állapotokon? Az önkormányzat válaszában arra hívta fel a figyelmet: a bölcsődébe a Móra utca felől is be tudnak menni a szülők a gyermekeikkel, utóbbi bejárat nem saras. A szemétkupac a szomszédos lakásszövetkezet tulajdonában álló területen halmozódik, a sugárút felőli bekötőút pedig nem az önkormányzat, hanem a szomszédos lakásszövetkezet tulajdonában áll. A szövetkezet szívességi alapon engedi az út használatát.

Megtudtuk: mivel az útszakasz nem az önkormányzat tu­­lajdona, a városnak jogosultságot – szolgalmi jogot – kell szereznie annak felújítására, ami folyamatban van.

Amint bejegyezték, az önkormányzat rendbe teszi az említett sza­kaszt. A munkálatokhoz szükséges forrást már tavaly év végén biztosította a közgyűlés illetékes bizottsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában