"nem kötelesség, pusztán lehetőség"

2021.01.18. 18:56

Nem született döntés az SZTE modellváltásának ügyében

Több mint kétórás rendkívüli, online szenátusi ülés keretében tárgyalta a Szegedi Tudományegyetem vezetése január 18-án délután az intézmény lehetséges modellváltásának ügyét. Döntésre azonban nem jutottak.

Munkatársunktól

Szeged, 20210118. SZTE rektori épülete. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Ahogy arról már beszámoltunk, a Szegedi Tudományegyetem vezetése január 18-ra rendkívüli szenátusi ülést tűzött ki, amelynek központi témája az intézmény lehetséges modellváltásának kérdése volt.

– Az SZTE költségvetési intézményből egy állami alapítású vagyonkezelő alapítvány által fenntartott, közhasznú szervezetként működő felsőoktatási intézménnyé alakulhat.

Az SZTE legfőbb testülete megvitatta a lehetséges modellváltás további vizsgálatával kapcsolatos teendőket, döntést nem hozott

– tájékoztatott közleményében az intézmény.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium több közleményében is leszögezte, a modellváltás nem kötelesség, pusztán lehetőség az egyetemek számára.

– A kormány kizárólag az egyetemi szenátusok kezdeményezése esetén tárgyal majd a modellváltásról. A kormányzati döntéshozatali folyamat csak a szenátus kezdeményezésére, egyetemi döntést követően indulhat el – fogalmaztak közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában