Helyi közélet

2021.01.21. 07:40

Ösztöndíjat kapnak a legjobb diákok

Nagy érdeklődés övezi a húsz év alattiaknak szóló 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az első fordulóra 140 projektötlet érkezett.

K. A.

20200527 Békéscsaba Szakmai írásbeli vizsga a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumban. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György/MW (illusztráció)

A 2020/2021-es tanévben kiírt megmérettetésre november végéig lehetett ötletekkel jelentkezni. A különleges versenyen a diákok önálló, innovatív projekt keretében vállalkoznak egy-egy általuk fontosnak tartott kihívás megoldására.

– Elsősorban a probléma megközelítésének eredetiségét és kreativitását értékeltük, a terv tudományos értéke és megvalósíthatósága alapján választottuk ki a legígéretesebb pályázatokat – mondta Jakab László professzor, a zsűri elnöke.

A zsűri javaslata alapján 82 pályázat jutott tovább a második fordulóba, így 113 fiatal ver­­senyezhet az összesen 2,5 millió forint ösztöndíjért. Idén a dobogós helyezés sokat nyom a latban az egyetemi felvételin, 100 többletpontot jelent majd.

Az első fordulóból továbbjutott versenyzők főként informatikai és műszaki problémák megoldását tűzték ki célul. A részleteikben kidolgozott projekteket 2021. április 1-ig kell benyújtani. A zsűri április vé­­gén ítéli majd oda a több mint 2,5 millió forintnyi ösztöndíjakat, ekkor választják ki azt a három pályázatot is, amelyek az európai döntőn képviselhetik Magyarországot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában