Évértékelő

2021.01.27. 20:00

Sikeres esztendőt zárt Ásotthalom

A megszorítások és a vírushelyzet ellenére sikeres évet zárt Ásotthalom – mondta Toroczkai László polgármester a település 2020-as évének értékelésében. A településvezető két dolgot tart igazán kiemelkedő eredménynek.

A. T. J.

20210126 Ásotthalom Toroczkai László polgármester fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

– Nehéz év van mögöttünk. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy Ásotthalom magyarországi viszonylatban kifejezetten jól zárta a tavalyi esztendőt. Két tényező miatt mondhatom ezt. Az egyik, hogy az igen nagy létszámmal működő gondozási központunkban szinte csodával határos módon mind ez idáig nem jelent meg a koronavírus. Ez főként annak köszönhető, hogy a munkatársaim rendkívül jó munkát végeznek. Senkit nem veszítettünk el, ami óriási nagy teljesítmény, ha összehasonlítjuk az ország többi részével – kezdte Ásotthalom 2020-as évének értékelését Toroczkai László polgármester, aki szerint ez utóbbi különösen úgy értékelhető nagy teljesítménynek, hogy közben a településen már hónapok óta jelen volt és van a koronavírus.

Hozzátette, ennek az eredménynek köszönhetően, az év végén komolyabb jutalmat csak a gondozási központ dolgozóinak osztottak.

Toroczkai László ásotthalmi polgármester nagyon büszke arra, hogy a gondozási központjukban eddig nem jelent meg a koronavírus. Fotó: Kuklis István

– Meglehetősen sokan átestek rajta, én magam is, sőt a polgármesteri hivatal dolgozóinak nagy többsége. Örülök annak, hogy kórházba senki sem került. Otthon, karanténban átvészeltem viszonylag gyorsan. Nem olyan volt, mint egy influenza vagy nátha, teljesen más tüneteket okozott nálam, de nem taglózott le. Már teljesen rendben vagyok. Mindenféleképpen érdekes tapasztalat volt

– magyarázta.

– Az önkormányzatok nehéz anyagi helyzetbe kerültek, mi a tavalyi esztendőt ennek ellenére úgy tudtuk végigcsinálni – és ez a másik dolog amire büszke vagyok –, hogy egyetlenegy fejlesztésünk sem állt meg, sőt felpörögtek – mondta. Annak ellenére, hogy 12 millió forintot kellett átutalniuk a kormánynak a gépjárműadóból, jól gazdálkodtak. Az ásotthalmiak költségvetési szempontból nem vették észre azt, hogy ez egy nehéz év volt.

– Megkapják a szociális tűzifát, a juttatásokat, fizetésüket, még emelni is tudtunk a béreken, illetve számos beruházást adtunk át. Ezeket nagy sikernek tartom, a körülményekhez képest maximálisan elégedett vagyok

– mondta Toroczkai, aki azt is hangsúlyozta, hogy miközben a településtől forrásokat vontak el és jelentősen nőttek a kiadásaik a koronavírus miatt, minden rászorulónak és a gondozási központ lakóinak ingyenesen biztosítják a D-vitamint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában