#Bordány

2021.01.03. 10:24

Szarmata falu a település legfontosabb beruházása – Sikeres évet zárt Bordány

Sikeres évet zárt Bordány Tanács Gábor polgármester szerint. Az önkormányzat takarékosan gazdálkodott, számos beruházás megvalósult.

Munkatársunktól

A nehézségek ellenére sikeres évet zárt Bordány Tanács Gábor polgármester szerint. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Elfogadtuk a költségvetést 747 millió forinttal, amit egész évben sikerült tartanunk. A vírushelyzet miatt egy kicsit szigorúbban kellett gazdálkodunk. Év végén azt látjuk, hogy az önkormányzat takarékosan végezte a dolgát, ilyen szempontból ez egy jó év volt – kezdte évértékelőjét Tanács Gábor, Bordány polgármestere.

A legfontosabb beruházások közt az útfelújításokat emelte ki: több utca aszfaltburkolatot kapott, a közeljövőben az Arany János és a Honvéd utca is megújul, erre nemrég nyertek támogatást, a munka az év elején kezdődhet az időjárásnak megfelelően.

– Ugyanilyen fontos a temetőfelújítás, itt a vizesblokk újul meg. Felújítottuk a játszóteret, a Szent István téren füvesítés és területrendezés történt. Sikeresen pályáztunk a bordányi erdő megújítására. Számos kiöregedett, illetve pusztuló fát fogunk kivágni és helyettük pedig természetesen új erdőt telepítünk, a tervek között szerepel, hogy közösségi erdő része is legyen ligetes fákkal – sorolta a polgármester.

A nehézségek ellenére sikeres évet zárt Bordány Tanács Gábor polgármester szerint.
Fotó: Kuklis István

– Átadtunk az idén két kondiparkot az Alkotmány és a Hunyadi téren, aminek örültek a lakók, különösen a nyugdíjasok, akikkel közösen pályáztunk. Az óvoda több mint 20 millió forintból újult meg. Kisebb felújításokat tudtunk még eszközölni: a faluházban és a tornateremben a parkettát újítottuk fel, utóbbiba új padlószőnyeget is vettünk, ami abban segít, hogy amikor újra lesznek majd rendezvények, erre a célra is használhassuk – magyarázta.

Tanács Gábor a legfontosabb eredmények között emelte ki, hogy pályázati támogatást nyertek a szarmata ősfalura, idén elindul a közbeszerzési eljárás, jövőre kezdődhet a beruházás. Mint fogalmazott, ez az elkövetkező időszak legfontosabb fejlesztése a településen.

– Ami nem rajtunk múlik, de szeretnénk ha megépülne, az a szegedi kerékpárút. Ez egy nagy álmunk. Már az előkészítése folyik a Bordány–Zákányszék kerékpárútnak, pozitívak a visszajelzések, Bordánynak készen vannak a tervei, egy olyan pályázatra várunk, ahova be tudjuk adni, és akkor ez is megvalósulhat

– tette hozzá Tanács Gábor, aki örömmel számolt be arról is, hogy Bordány az év végén elnyerte a az idősbarát önkormányzat elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában