140 rászoruló családot segít

2021.01.09. 12:44

Tartós élelmiszert gyűjt a Fatima Ház Alapítvány

A nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően karácsonykor mintegy kilencven szegedi és környékbeli, nehéz körülmények között élő gyermek ajándékálmát tudta valóra váltani a Fatima Ház Alapítvány közössége. Bár az ünnepek immár el­­múltak, a szükség korántsem illant tova.

Koós Kata

Minden segítség sokat jelent a rászorulóknak. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– A mélyszegénységben élő családoknál nagyon gyakori a koplalás. Decemberben egy kicsit mindig jobb a helyzetük, mert a januári családi pótlék is akkor érkezik. A szülők zömmel közfoglalkoztatottként dolgoznak. Nyilván ők is szeretnék, hogy a karácsony kicsit boldogabb legyen, mint a hétköznapok, így a támogatásokból és a szűkös keresetekből rendszerint január közepére semmi sem marad – részletezte Kiss Erzsébet, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Hozzátette: a járványhelyzet miatt ráadásul sok gyerek az iskolában sem jut most meleg ételhez naponta. Az alapítvány mintegy 140 rászoruló családot segít, sok helyen villany sincs.

– Nagyon rossz éhesen le­feküdni. Egy kisgyereknek pláne, aki nem érti, miért nincs vacsora vagy reggeli. Nagyon jó érzés adni, és ha valaki két konzervet hoz, az is sokat, éppen két reggelit jelent. Sok kicsi sok­ra megy – hangsúlyozta.

Minden segítség sokat jelent a rászorulóknak.
Fotó: Frank Yvette

A tartósélelmiszer-felajánlásokat – konzerveket, tejet, lisztet, cukrot, szalámit, rizst, szalonnát, tésztát, babot, lencsét – január végéig várják hétköznapokon 9–18 óra között a Csaba utca 34. alá, a Napsugaras Alkotóházba. A csomagok kiszállítása folyamatos a rászoruló családok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában