Koronavírus

2021.01.31. 20:53

Toroczkai: a korlátozások fokozatos feloldására lenne szükség

A korlátozások fokozatos feloldására és a vállalkozások hatékony támogatására van szükség – jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom elnöke vasárnap Csongrádon.

delmagyar.hu

Toroczkai László sajtótájékoztatóján – amelyet megelőzően a párt szimpatizánsainak egy csoportja fáklyákkal gyűlt össze a város központjában – azt mondta, most hogy elkezdődtek az oltások, itt az ideje annak, hogy észszerű módon elkezdjék feloldani a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat.

A politikus követelte, hogy a kormány nyújtson hatékony támogatást a vállalkozásoknak, kiemelten a turizmusban és a vendéglátásban tevékenykedő cégeknek.

Minden szektornak szüksége van a támogatásra, mert ahogy csökken a fogyasztás, végül a gazdaság valamennyi ágazat meg fogja érezni azt a rendkívül sok káros intézkedést, ami eddig történt – közölte a pártelnök.

Amennyiben a következő hetekben, hónapokban a kormány nem hozza meg bajbajutottakat segítő lépéseket – mint a bérleti díjak elengedése vagy a kieső jövedelmek pótlása -, akkor számítani kell arra, hogy polgári engedetlenség, tüntetések, demonstrációk bontakoznak ki Magyarországon. A Mi Hazánk Mozgalom kész ezek élére állni – mondta Toroczkai László.

A rendőrség a sajtótájékoztatót megelőzően igazolta a város központjában összegyűlő embereket. Toroczkai László a tájékoztatót követően elmondta, amennyiben a megjelentek ellen eljárás indul, a párt kész jogi védelmet nyújtani, illetve segíteni az esetleges bírság kifizetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában