letartóztatták őket

2021.01.25. 09:15

Vascsővel és gázpisztollyal támadtak egymásra

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik péntek éjjel erőszakosan rendezték nézeteltérésüket.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

Január 22-én, valamivel éjfél után a gyanúsítottak egyike három társával együtt megjelent a megye egyik kisvárosában lakó másik gyanúsítottnál. A két férfi között korábban egy autóvásárlásból eredő nézeteltérés volt.

A férfi, miután észrevette a háza körül köröző autót, egy vascsövet vett magához, odalépett az autóhoz és több alkalommal ráütött. A gépkocsi több ablaka kitört, karosszériája megsérült, mintegy 150.000.-Ft-os kár keletkezett benne. Ezután kinyitotta az autó egyik ajtaját, melyre válaszul az autót vezető másik férfi a gépkocsiba bekészített gáz-riasztó maroklőfegyverrel legalább két lövést adott le a másik gyanúsítottra.

A helyszínre érkező rendőrök mindkét gyanúsítottat előállították.

Megállapították, hogy a vascsővel hadonászó férfi amfetamint fogyasztott.

A rendőrség az autót vezető férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével, míg a vascsővel támadó gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, rongálás és kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsította meg.

A főügyészség a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt letartóztatásuk egy hónapra történő elrendelésére. A Szegedi Járásbíróság elrendelte a letartóztatásukat, de a bíróság végzése nem végleges, mivel védőjük fellebbezést jelentett be, hogy szabadlábon védekezhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában