nem az első eset

2021.02.25. 19:56

Az árokparton landoltak a zsigerek

Nagymágocsi olvasónk, Rakonczai Imre sokat kerékpározik, a környékbeli településekre is biciklivel jár. Két kerékről gyakran észrevesz olyan dolgokat, ami mellett az autóval közlekedők elsuhannak. Mostanában kétszer is azt tapasztalta, hogy valakik az Orosháza és Szentes közötti 451-es út menti árokban szabadultak meg vágás után az állati zsigerektől.

Kovács Erika

Rakonczai Imre lefotózta, hogy valakik csak úgy az árokba hajították a szarvasmarha belsőségeit. Fotó: Rakonczai Imre

– Sajnos nem mindig csak a szépet és a jót látom. Elég sokszor fordul elő, hogy olyan dolgokat veszek észre például az árkokban, amelyeknek nem kellene ott lenniük. A múltkor az Orosháza felé vezető út mentén a vízelvezető csatornában rengeteg marhabelsőség hevert. Valaki szarvasmarhát vágott, és a zsigereket oda dobta ki. Mivel még tél van, és azokban a napokban még fagy is volt, nem lehetett érezni a szagát. Most, hogy ilyen jó idő lett, már biztos bomlásnak indult és bűzlik, és valószínűleg a legyek is lepik – bosszankodott a férfi, aki le is fotózta a nemkívánatos látványt.

Rakonczai Imre lefotózta, hogy valakik csak úgy az árokba hajították a szarvasmarha belsőségeit.
Fotó: Rakonczai Imre

Ugyanezen út mellett, nem sokkal az említett eset előtt is látott hasonlót a férfi, akkor a Bakos-tanya környékén szabadult meg valaki az állatvágás melléktermékeitől.

– Nem értem az embereket. Felháborító, amit művelnek egyesek. Sajnos nem lehet tudni, hogy ki volt az elkövető és egyáltalán melyik településről jött, hogy itt dobja ki a belsőségeket. Az út mentét sokan használják egyébként is illegális hulladéklerakónak. Különösen a volt Szieszta büfénél halmoznak fel mindenféle szemetet. Az önkormányzat és a közútkezelő nem győzi elszállítani – dohogott Rakonczai Imre.

Megkérdeztük az Atev Zrt.-t, mi a teendő, ha valaki állati tetemet, vagy bármilyen állati eredetű mellékterméket, zsigereket talál. Azt válaszolták, az ilyen jellegű hulladékot az állat tulajdonosának kell, illetve kellene ártalmatlanításra vinnie. Amennyiben hasonló eset történik, mint amit Rakonczai Imre is vázolt, vagyis nem ismert az állati maradványok tulajdonosa, akkor az önkormányzatot vagy a közútkezelőt kell értesíteni. Fertőző állatbetegség gyanúja esetén pedig az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv intézkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában