Szeged

2021.02.02. 07:36

Kereskedők várták Botka Lászlót a városháza előtt reggel

Körülbelül 20 árus jelent meg Szabó Bálint független önkormányzati képviselő hívására a szegedi városháza előtt kedden reggel.

delmagyar.hu

Fotó: Török János

A Cserepes sori piac bezárása ellen tüntetett körülbelül húsz kereskedő, Szabó Bálint szegedi, és Dorogi György megyei önkormányzati képviselő kedden reggel Szegeden a városháza előtt. Segélyt szeretnének a kereskedőknek. Sok rendőr is volt a helyszínen, az épületet pedig Botka László biztonsági emberei őrizték.

Azt szeretnék elkérni, hogy a munka nélkül maradt Cserepes sori kereskedőket kártalanítsa az önkormányzat úgy, hogy kapjanak segélyt. Ennek összege annyi lenne, amennyi a városi képviselők tiszteletdíja, vagyis körülbelül 300 ezer forint havonta

– jelentette be kedd reggeli sajtótájékoztatóján a szegedi városháza előtt Szabó Bálint. A független önkormányzati képviselő azt is elmondta, hogy ő lemond a képviselői tiszteletdíjáról, és ezt kéri a képviselőtársaitól is. Szabó Bálint körülbelül húsz kereskedővel és Dorogi György megyei önkormányzati képviselővel jelent meg a városháza előtt, hogy a piac bezárása ellen tiltakozzanak.

Kezdődik a demonstráció a városházánál Fotó: Török János
Fotó: Török János

Azt tervezték, hogy megvárják Botka Lászlót, azonban a polgármester nem érkezett meg.

Mivel a veszélyhelyzet miatt tilos bármilyen tüntetés és gyülekezés., több rendőr is érkezett a városháza elé. A tüntetőkkel leszedették a molinót, amire az volt ráírva, hogy „Minden munkahely számít!”, de ezen kívül csak azt kérték az emberektől, hogy tartsák be a másfél méteres biztonsági távolságot. A városháza épületét pedig biztonsági őrök őrizték, körbevették szalagokkal is. Szabó Bálint a sajtótájékoztató után bejutott az épületbe, azonban a biztonsági őrök mást nem engedtek be.

Kollégáinkat is azzal utasították el, hogy nincs ügyfélfogadás, hiába mondtuk, hogy csak a munkánkat végeznénk.

Szabó Bálint most is azt tervezi, hogy megvárja a polgármestert, és beszél vele, de ez – ismerve a hétfőn történteket – valószínűleg ma sem fog sikerülni neki.

Emlékezetes, hogy az önkormányzati képviselő a Cserepes sori piaccal kapcsolatban hétfőn reggel egyeztetni akart Botka László polgármesterrel, aki nem állt szóba vele, és fél 12-kor távozott a hivatalból, ahol Szabó a munkaidő végéig, fél négyig várt még rá – hiába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában