Mórahalom a kivétel

2021.02.26. 12:01

Elmaradhatnak a járási falunapok ebben az évben is

Mórahalom derűlátóan és teljes erőbedobással készül a rendezvényszezonra. A járás általunk kérdezett kisebb településeinek vezetői viszont inkább idén is elhalasztják, vagy meg sem tartják a hagyományos rendezvényeket, falunapokat.

A. T. J.

Duka Félix az egyik raktárban mutatta meg, hogy felkészültek a nyári rendezvényekre. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– Nem lehetetlen, hogy összejön – fogalmazott bizakodóan Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere, amikor a június végi hagyományos Péter-Pál Aratóünnepről kérdeztük, ami egyben falunap is a településen.

Derűlátó hangvételét a folyamatosan zajló oltásokkal indokolta, illetve a költségve­tést is úgy tervezték, hogy le­­gyen pénz a rendezvény megszervezésére.

Zsombó bizakodik

Jóval kevésbé derűlátók Gyuris bordányi, pusztamérgesi, öttömösi és ruzsai kollégái.

– Tavaly, a jubileumi 25. Kakaspörköltfőző verseny és falunap maradt el, amit méltóképpen szeretnénk megünnepelni idén.

Most azt látom, a szervezési munkákat április–májusban el kellene kezdeni, de ez mind attól függ, hogy áll a vírushelyzet. Én szeretném, de jelen állás szerint azt mondom, bizonytalan a kimenetele – fogalmazott Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere.

Ruzsa buli nélkül

– Készülünk, de nem a hagyományos formában – válaszolta kérdésünkre Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere, ahol a falunapokat május közepén tartják.

– Hatalmas nagy bulit biztosan nem rendezünk, akkor sem, ha valami csoda folytán addigra feloldanának minden korlátozást.

Inkább visszafogott, családi nap jellegű rendezvénnyel, közös bográcsozással készülünk idén, koncert nélkül – vázolta a terveket.

– Kivárunk, mert mindig minden változik. Most azt érzem, az első fél év rendezvényei, a Pünkösdfeszt, ami a falunap, elmarad, de talán később, az év második felében meg tudjuk tartani, és talán a szeptemberi kecskeverseny sem marad el idén – mondta Tanács Gábor bordányi polgármester.

Öttömösi kollégájától, Dobó Istvántól megtudtuk, idén sem lesz spárgafesztivál hagyományos formájában.

– Hacsak váratlanul nem történik valami nagy változás, akkor a hagyományosan június első hétvégéjén megtartott gasztofesztivált más formában, később rendezzük majd meg – mondta.

Duka Félix az egyik raktárban mutatta meg, hogy felkészültek a nyári rendezvényekre.
Fotó: Kuklis István

Mórahalom ugrásra kész

– Júniusban a nemzeti összetartozás napjával kezdünk, amit a Dallamok határok nélkül elnevezésű zenei találkozóval kötünk össze. Június 12-én indulnak a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadásai, a július eleji Homokháti Sokadalmon pedig a Homokhátság mutatkozik be.

Mindennel fel vagyunk készülve, ugrásra ké­­szen várjuk a nyitást mi is és a jegyértékesítés alapján a közönség is.

Azt szoktam mondani, ha megszűnnek a korlátozások, kihúzzák a dugót, és mindenhonnan mi fogunk folyni – fogalmazott derűsen Duka Félix, a mórahalmi programok marketingvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában