A hétvégére talán kijavítják a hibákat

2021.02.10. 10:52

Feladta a leckét az uralkodó – Frissítve

„Urakodó”, „urakoldók” – hiába próbálkoztak, nem sikerült eltalálni ezeknek a szavaknak a helyesírását. A durva hibák nem egy általános iskolás diák dolgozatában olvashatók, hanem a Szeged belvárosában nagy csinna­drattával átadott tanösvény tábláin.

K. A. R.

A Szeged Pólus Fejlesztési Nkft. azt válaszolta, hogy a hétvégére kicseréli a táblákat a kivitelező. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A felújított Móra parkot november végén adták át a megyeszékhelyen, azóta nem sikerült kijavítani az információs táblák helyesírási hibáit.

Azt ígérik most, hogy a hétvégére orvosolja a problémát a kivitelező.Még november végén adtunk hírt arról, hogy a felújított Móra parkban ellenőrzés nélkül he­­lyezték ki az új történeti tanösvény információs tábláit, hiszen több helyen is hibásan szerepel az uralkodó szó. Egy szemfüles olvasónk hívta fel a figyelmet akkor arra, hogy van, ahol „urakodó”, és van, ahol „urakoldó” lett az uralkodó szóból.

A Szeged Pólus Fejlesztési Nkft. azt válaszolta, hogy a hétvégére kicseréli
a táblákat a kivitelező. Fotó: Karnok Csaba

A napokban tettünk egy sé­­tát arra, hogy megnézzük, sikerült-e már kijavítani, de azt tapasztaltuk, hogy továbbra is helyesírási hibáktól hemzseg a szöveg a táblákon. Éppen ezért megkerestük a park felújítását koordináló önkormányzati cé­­get, hogy mikorra tervezik or­vosolni a helyzetet.

A Szeged Pólus Fejlesztési Nkft. azt válaszolta, hogy a hétvégére ki­­cseréli a táblákat a kivitelező.

Ez pedig újabb összeggel növeli a Stefánia, a Móra park és a Roosevelt tér felújítását magába foglaló projekt költségeit, pedig egy szerződésmódosítás szerint már így is meghaladták mintegy 91 millió forinttal a keretösszeget több változtatás miatt. Olyan munkálatokat tartalmaz a mó­­dosítás, amivel alapvetően számolni lehetett volna a tervezéskor, ilyen például a kavicságyás újratelepítése vagy a fű pótlása.

Sőt, az eredeti tervek szerint a mostani hibás táblák helyén információs pontok állnának, de időközben megváltozott a terv, erre pedig szintén újabb költségeket számoltak el.

Korábban a szerződésmódosítás kapcsán is megkerestük a városi céget, akkor azt válaszolták, hogy a zöld város projekt nagy kiterjedésű területén előre nem látott akadályokba ütközött a kivitelező, emiatt a szegedi önkormányzatnak pluszforrást kellett biztosítani a munkálatokhoz.

Frissítés:

Az ígéreteknek megfelelően a hibát gyorsan javították:

Kicserélték az információs táblát helyesírási hibák miatt a felújított Móra park tanösvényén.
Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában