#Szeged

2021.02.20. 15:08

Fokozatos nyitást akar a Mi Hazánk

Az ésszerűtlennek tartott korlátozások feloldását, az ország fokozatos nyitását akarja elérni a Mi Hazánk Mozgalom. Ezt Toroczkai László, a szervezet vezetője mondta el szombati sajtótájékoztatóján.

Munkatársunktól

Forrás: DM

Országjárásba kezdett és megyénként átlagosan két óriásplakátot helyeztetett ki a Mi Hazánk Mozgalom, tudtuk meg Toroczkai László szombati sajtótájékoztatóján. Az egyik ilyen óriásplakát előtt, a József Attila sugárúton beszélt arról a Mi Hazánk vezetője, hogy országos kampányba fogott a mozgalom az általuk ésszerűtlennek tartott lezárások ellen, az észszerű és fokozatos nyitás érdekében. – Arra igyekszünk felhívni a figyelmet, hogy vannak észszerűtlen, logikátlan korlátozó intézkedések. Ilyennek tartjuk a kijárási tilalmat, hiszen a szórakozóhelyek zárva vannak, így elsősorban a munkába induló vagy hazafelé tartó embereket állítják meg a rendőrök. A határon pedig kevesebb a rendőr, katona, mert a kijárási korlátozás betartását ellenőrzik.

– Egyre több jel mutat arra, hogy a vírus itt marad velünk, és folyamatosan mutálódik. Azzal kell számolni, hogy a mutációk ki fogják kerülni az oltóanyagokat. Valószínűleg évről évre új oltóanyagot kell majd kifejleszteni, míg a vírus lassan meg nem szelídül – mondta el Toroczkai László. Már most legalább 4-500 ezer magyar ember bevételkiesést szenvedett el, mivel nagyon sok ágazat kapcsolódik a lezárásokhoz. Ez a dolgozó emberek 10 százaléka, és a szám még nőni fog. A fogyasztás pedig fokozatosan csökken majd, a gazdasági lavina minden ágazatot maga alá fog temetni, ami mindenkit érint. Az államadósság már most is az 1995-ös szinten áll. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom álláspontja szerint megfontoltan ki kell nyitni az országot, hagyni kell azokat a magyarokat dolgozni, akik dolgozni szeretnének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában