Csaknem ezer forráskúti felvétel érkezett

2021.02.12. 09:10

Helyiek fotóival készült a falinaptár

Néhány éves hagyomány, hogy helyiek fotóival illusztrálják a falinaptárat.

A. T. J.

Tárlatot is rendeznek majd a képekből. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– Több mint öt éve kezdtük el, négy éve pályáztatjuk a képeket.

Tavaly év végén 29-en adtak be csaknem 1000 képet, ugyanis akadt, aki annyira szorgalmas volt, hogy majdnem 100 fotót küldött el nekünk – mondta a Jerney János Művelődési Ház vezetője, Illés-Vizsnyiczai Borbála. A tematikusan szerkesztett kiadványban minden hónapot az arra jellemző tájképpel illusztráltak. Tavaly csoportkép csak a februári télűző mulatsághoz tudott készülni.

Tárlatot is rendeznek majd a képekből.
Fotó: Kuklis István

– A vírushelyzet miatt szinte alig volt rendezvényünk, így csoportot ábrázoló felvétel csak egy került be, viszont több lett a természetfotó – mutatta a művelődési ház igazgatója, aki kollégáival válogatta ki a naptárba bekerülő képeket a sok száz pályamű közül. A beérkezett képekből kiállítást is rendeznek majd a járványhelyzet elmúltával.

– Sajnos sokszor találkozunk azzal, hogy a kép minősége, felbontása nem megfelelő a nyomtatáshoz.

Ilyenkor a nyomdai vállalkozás szól nekünk és átrendezzük a naptárat – osztott meg naptárkészítési műhelytitkokat Fodor Imre polgármester. Hozzátette, örömmel tapasztalja, hogy egyre többen küldenek be anyagot és mérettetik meg magukat.

A naptár eladásából befolyt bevételt minden évben közösségi célra fordítják, tavaly nagyméretű táblás csokoládét kaptak a szociális ellátást igénybe vevő családok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában