Édes szeretet

2021.02.28. 14:13

Kétezer tábla csokival szereztek örömöt rászorulóknak

Több mint kétezer tábla csokoládét osztott ki a Mátrix Alapítvány szombaton. Rászorulók kapták előzetesen a kupont, melyet beválthattak 10 tábla édességre, de aki odament, papír nélkül is jutott neki a csokoládéból.

T. K.

Szeged 2021.02.27. rászorulóknak osztott csokoládét a Mátrix közhasznú alapítvány fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Nagycsaládosok, idősek és kisgyermekesek kaptak meghívót szombat délelőttre a Mátrix Közhasznú Alapítványtól. Szeretetcsoki programjuk jóvoltából több mint 2 ezer tábla édesség került a rászorulókhoz. Egy család legalább tíz tábla csokoládét vihetett haza, minden csomagban azonban voltak csokiszeletek is. Sokan gyerekekkel érkeztek, a kicsik külön is kaptak egy kis édességet a kezükbe.

– Van egy nyolcéves fiam, ő eszi majd meg az összeset

– mesélte Szilveszter. A férfi elmondta, gyermeke nagyon szereti az édességet, az adománynak köszönhetően viszont most egy darabig nem kell majd erre költeniük.

Negyed óra alatt szétosztottak több mint kétezer tábla csokoládét. Fotó: Kuklis István

– Tökéletes ajándék. Én is és a lányom is nagyon szeretjük a csokit. Tudja, milyen jó este a tévé előtt, vagy akár reggeli helyett eszegetni?

– kérdezte mosolyogva Horváth Mária, aki lányával érkezett. Mint mesélte, mindketten esznek majd a csomagból, melyben olyan, minőségi édességek vannak, melyeket ők nem gyakran engedhetnek meg maguknak.

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, Szeretetcsoki programjukban több mint 12 ezer tábla édesség gyűlt össze egy hónap alatt, ebből osztottak most.

– Bár elsősorban kórházakba szoktunk csomagokat küldeni, 80 intézmény kap évente kétszer tőlünk adományt, szerettük volna felhívni a figyelmet arra is, hogy sok a nélkülöző, nekik pedig ilyen egyszerű dolgokkal is örömöt lehet szerezni. Kétszáz csokikupont osztottunk ki a Családsegítő segítségével, de aki papír nélkül jött, annak is tudtunk csomagot adni – mesélte.

Az ország minden tájáról érkezett adományoknak köszönhetően még rengeteg édesség vár szétosztásra: hamarosan ezeket is elajándékozza az alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában