pazarlás a vízre bízni a sok fát

2021.02.26. 10:01

Nem tudni, kinek a fáját viszi a víz Gyálarétnél

Legalább fél éve látják az arra járók a felhalmozott fát Gyálarétnél, amit a napokban elért az ár. Olvasónk szerint nagy pazarlás a vízre bízni a sok fát – nem derült ki, hogy ki hagyta ott a szép mennyiséget.

Farkas Judit

Faanyagot lepett el a víz Gyálarétnél. Fotó: Olvasó-tudósító

Szegedi olvasónk, Krisztina az­­zal kereste meg szerkesztőségünket, hogy már legalább fél éve látják a nagy mennyiségű faanyagot összerakva a hullámtéren, a töltés déli részén, a Gyálaréti kiskertek utolsó háza utáni szakaszon, a 4-5-ös kilométerkőnél.

A faanyag a napokban már vízben állt. Nagy pazarlásnak tartja, hogy otthagyták a fát, amit most elvihet a víz. Az iránt érdeklődött, vajon kihez tartozik az a sok fa, és miért maradt a hullámtérben.

Faanyagot lepett el a víz Gyálarétnél.
Fotó: Olvasó-tudósító

Kérdésével megkerestük az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot. Kozák Péter, az Ativizig igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy a fentebb körülírt részt nem ők kezelik. Az Ativizig nem kizárólagos kezelője a hullámtéri területeknek, a Tisza hullámtéri tulajdonviszonyai – ahogy az igazgató fogalmazott – nagy változatosságot mutatnak. Lé­tezik magán-, állami, illetve önkormányzati terület is.

– Az említett gyálaréti terület környezetében Ativizig-va­gyonkezelésű erdőterület nem található, tehát a jelzett fakitermelést nem igazgatóságunk végezte.

Az érintett ingatlan tulajdonosáról nem rendelkezünk információval, a faanyag származását beazonosítani nem áll módunkban – foglalta össze Kozák Péter.

Nem tudtuk meg tehát egyelőre, kinek éri meg a vízzel esetlegesen elvitetni a fáját.

A Tiszán levonuló árhullámról viszont úgy tájékoztatott a vízügyi igazgatóság, hogy az Alsó-Tisza áradása Szegednél február 16-án éjszaka tetőzött 590 centiméterrel.

A jelenlegi meteorológiai és hidrológiai előrejelzések alapján a levonulóban lévő árhullámnak a következő napokban utánpótlása nem várható. Eleinte lassú, majd erősödő apadásra lehet számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában