Alapot hoznának létre

2021.02.12. 12:17

Tovább segítené a helyi vállalkozásokat a szegedi Fidesz-KDNP

Teljesen elengedné a vendéglátósok és például a fitnesz termeket üzemeletetők terasz-és közterület használati díjait ebben az évben a szegedi Fidesz-KDNP. Ezen kívül egy alapot is létrehoznának, amibe bárki fizethet pénzt, hogy segítse a koronavírus-járvány miatt bajba jutott helyi vállalkozásokat.

Suki Zoltán

Szeged – 2021.02.12. Tovább segítené a helyi vállalkozásokat a szegedi Fidesz-KDNP. Képen: Haág Zalán képviselő sajtótájékoztatót tart. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Győr és Székesfehérvár példáját kellene követnie Szegednek azzal, hogy a már meghozott kormányzati rendelkezéseken túl, saját intézkedésekkel is tovább segítse a bajba jutott helyi vállalkozásokat – mondta sajtótájékoztatón pénteken a szegedi KDNP frakcióvezetője. Haág Zalán szerint a városnak létre kellene hoznia egy, úgynevezett turisztikai továbbfoglalkoztatást segítő alapot. Erre 100 millió forint elkülönítését javasolja, és az alap nyitott lenne, azaz bárki fizethetne bele pénzt, amivel a helyi munkaadókat segítenék.

A Fidesz és a KDNP teljesen elengedné a vendéglátósok és például a fitnesz termeket, vagy éppen turisztikai vállalkozások üzemeletetőinek a terasz-és közterület használati díjait ebben az évben

Haág Zalán azt is javasolta, hogy az idegenforgalomban dolgozó, de a járványhelyzet miatt munkanélkülivé vált szegediek kapjanak egyszeri 100 ezer forintos támogatást.

A javaslatcsomag része az is, hogy az önkormányzat a veszélyhelyzet idejére engedje el a 2020. március 1-je után állasukat vesztőknek a szociális lakbért.

A frakcióvezető emlékeztetett, hogy az emberek és a vállalkozások megsegítésére mostanáig elfogadott javaslatok többsége a kormánytól érkezett, és kormányzati támogatással is valósult meg,

Emlékeztetett, hogy a járvány leső hullámában a szegedi önkormányzati cégeket 250 millió forintot kaptak bártámogatásra a kormánytól, ráadásul a Vadaspark még ezen felül 55 milliót.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy felgyorsították a bértámogatásokat, jelentősen nőttek az otthontámogatások, és tízmillió forintos kamatmentes hitelt kaphatnak a mikro- és kisvállalkozások, hogy működni tudjanak a járvány után is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában