Fejlesztés

2021.02.16. 11:09

Új, ingyenes wifipontokat kap Domaszék

A településen idén több fejlesztést is megvalósít az önkormányzat.

K. A.

20210105 Domaszék Sziráki Krisztián polgármester Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János

Sziráki Krisztián polgármester nemrégiben online fórumon számolt be arról, hogy Domaszéken még az első negyedévben tíz ingyenesen elérhető wifipontot alakítanak ki, és teszik ezt a WIFI4EU pályázat keretein belül. Kül- és belterületen egyaránt helyeznek majd ki ilyen jeladó-berendezéseket.

Ehhez kapcsolódva minden helyszínen térfigyelő kamerát is felszerelnek, s ezek – a tervek szerint – jelentősen növelhetik Domaszék közbiztonságát.

A tíz új eszközzel húszra emelkedik az olyan helyszínek száma a nagyközségben, ahol térfigyelő kamerás rendszer működik.

Sziráki Krisztián. Fotó: Török jános

Készülnek a következő na­gyobb pályázati projektekre is, ide tartozik egyebek között a ke­­rékpáros átvezetés az autópálya-felüljárón, amely nemcsak települési, ha­nem megyei és országos jelentőségű a kerékpáros hálózatok szempontjából. Egy 300 négyzetméter körüli is­­kolai étkező tervezé­se is megkezdődött, de folya­matban van a csapadékvíz-elvezető rendszer következő üteme is, amelynek meghatározó elemeként egy zá­portározót is kialakítanak.

A tervek között szerepel még egy idősek napkö­zi ellátására szolgáló intézmény is – kisebb beruházások közé tartoznak a jövőben a járdaépítések, a külterületi és a zártker­ti közvilágítási fejlesztések, parkosítások és egyéb közbiztonságot növelő beruházások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában