csokoládét és plüssmackókat is adományoztak

2021.02.25. 14:05

Vénaszkennert kapott a gyermekklinika

Különleges, a magyar kórházakban még csak ritkán használt eszközt adott át február 24-én a szegedi gyermekklinika sebészeti osztályának a Karitáció Alapítvány. A 2 millió forint értékű vénaszkennert egy céges adományból tudták megvásárolni.

T. K.

Kétmillió forint értékű műszert adták át. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Hordozható, állványos véna­szkennert adományozott a Karitáció Alapítvány az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ sebészeti osztályának. A 2 millió forint értékű műszer célja, hogy megkönnyítse az orvosok munkáját, amikor vérvételhez, injekcióhoz vagy infúzióbekötéshez vénát keresnek. vénaszkenner

– Kisgyermekek esetében ez sokszor nem egyszerű.

A berendezésnek köszönhetően azonban sokkal kevesebb fájdalommal járnak majd ezek a beavatkozások, hiszen láthatóvá válnak a bőr alatti erek, így nem kell adott esetben a sikertelenség miatt többször szúrni

– magyarázta a gép előnyét Ko­vács Tamás osztályvezető.

Kétmillió forint értékű műszert adták át.
Fotó: Kuklis István

Gere Anikó Mónika program­koordinátor elmondta, ilyen eszközt a magyar kórházakban még csak elvétve használnak. Beszerzését egy szegedi kötődésű cég adományának köszönhetően tudták megvalósítani, amely gyakran támogatja az alapítványt.

Fotó: Kuklis István

A gép mellett csokoládét és plüssmackókat is vittek az intézménynek. Az alapítvány és a klinika kapcsolata egyébként hosszú időre nyúlik vissza, hiszen a Karitáció működtet Bohócdoktor programot is. Ezt a pandémia miatt már hónapok óta kénytelenek szüneteltetni, de már nagyon várják, mikor indíthatják el újra a viziteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában