Ópusztaszer

2021.03.30. 14:31

A járvány alatt mernek-e tervezni búcsút tervezni?

Ha jól haladunk az oltással, és kialakul a nyájimmunitás, szabad, vírus- és korlátozásmentes lehet a nyarunk. A Kisteleki járásban arról kérdeztük a polgármestereket, melyik lehet az első rendezvény, amit szerintük már megtarthatnak.

Imre Péter

Tavaly Ópusztaszeren megtartották a búcsút. Archív fotó: Török János

Fotó: Török János

A hétfőii adatok szerint csaknem 2 millióan kapták már meg a koronavírus elleni vakcinák valamelyikét, az átoltottság a 20 százalékhoz közelít, amivel az Európai Unióban az első Ma­­gyarország. Szakemberek szerint a nyitás, a korlátozások enyhítése 50-60 százalékos átoltottságnál képzelhető el, viszont a nyárra már többen azt mondják: szabad és újra a régi lesz.

– Az első esemény, amelyet amint lehet – talán már június elején –, megtartunk, az a tria­noni emlékmű avatása

– közölte Ujvári László, Balástya polgár­mestere. Azzal folytatta: a lakosok naponta érdeklődnek, kérdezik, mit és hogyan ábrázol a becsomagolt szobor.

– Először legyünk túl a szigorításokon, akkor derül ki, őszi eseményeink előtt rendezhetünk-e még valamit

– tette hozzá.

– Augusztus 20-ra készülünk komolyan, de a képviselőkkel már beszélgettünk arról, hogy nyáron tartsunk valamikor egy mini sörfesztivált. A Szent István térre kivinnénk az ön­kormányzat rendezvénysátrát, lenne pörkölt, sör, esetleg műsor, hogy a koronavírusos időszak után találkozhassanak és jól érezhessék magukat az emberek. Hangsúlyozom: még csak beszélgettünk erről, döntés, például az időpontról, nem született, mert még minden bizonytalan – közölte Domonics János, Kistelek alpolgármestere.

Máté Gábor, Pusztaszer első embere azt fejtegette, ha a járványhelyzet lehetővé tenné, a június végi lovasnapot lebonyolítanák, készülnek rá, egyébként nyáron nincs sok rendezvényük.

– Kivárjuk, hogyan alakul a helyzet, nagy volumenű dolgot nem tervezünk, de ha a lakosság igényli, csinálunk, szervezünk valamit

– árulta el.

– Jó lenne már a majálist megrendezni, de ha ez nem si­­kerül, akkor szűkebb körű horgászverseny van a naptárban

– közölte Búza Zsolt, Baks polgármestere. Azzal folytatta, július utolsó hétvégéjén a falunapot már szeretnék megrendezni, de csak egynapos lesz, mert a védekezési források biz­­tosítása, a költségek miatt spórolni kell.

Tavaly Ópusztaszeren megtartották a búcsút.
Archív fotó: Török János

– Reméljük, az őszi töpörtyűfesztivál már mentes lesz minden korlátozástól. Tóth Tibor, Csengele vezetője azt mond­­ta: annak már örülnének, ha augusztus első vasárnapján megrendezhetnék a hagyományos Lada–BMW-találkozót.

– Nagyon megviselte falunkat a koronavírus, többen haltak meg, mint máskor, és ebben a járvány szerepet ját­­szott

– nyilatkozta Makra József, Ópusztaszer polgármestere.

– Nem merünk tervezni, mert korábban a nagy rendezvényeinkre több ezren látogattak el, jó szívvel nem csábítanék ide ennyi embert. Nem vállalhatjuk a felelősséget, és az az igazság: a már említett tragikus esetek miatt is a településen még félnek a koronavírustól az emberek – zárta mondandóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában