#Szeged

2021.03.09. 16:15

A városházi fertőzésekre kíváncsi a helyi Fidesz

Arra szólította fel a szegedi Fidesz tegnap Botka Lászlót, hogy árulja el, mennyi koronavírussal fertőzött van a városházán. A kérdés azért aktuális, mert Gyurcsány Ferenc felesége Szegeden járt a múlt héten. Dobrev Kláráról pedig azóta kiderült, hogy elkapta a koronavírust.

S. Z.

A közösségi oldalra feltöltött fotók is bizonyítják, hogy szájmaszk nélkül egyeztetett Szeged polgármestere és Dobrev Klára, európai parlamenti képviselő a polgármesteri hivatalban. Fotó: Török jános

Fotó: Torok Janos

Napok óta lapít a szegedi baloldal arról, milyen védelmi intézkedéseket tettek a városházán a dolgozók egészségének megvédése érdekében Gyurcsányné látogatása után. A szegedi közszolgákat ugyanis foglalkoztatja a kérdés, vannak-e koronavírus-fertőzöttek a városháza munkatársai között, és Botka polgármester nincsen-e közöttük – írta lapunknak küldött közleményében tegnap a szegedi Fidesz. A nagyobbik kormánypárt helyi szervezete arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc feleségének az országjárása Szegeden kezdődött a múlt héten. Akkor Dobrev Klára meglátogatta a helyi DK vezetését, valamint Botka Lászlót is.

A szegedi Fidesz azt is írta, hogy Gyurcsány Ferenc felesége később azt állította, hogy minden helyszínen maszkban és a megfelelő óvintézkedéseket betartva vett részt az eseményeken, de a saját közösségi oldalára feltöltött fotók bizonyítják, a csaknem tíz találkozó döntő részében sem a találkozásokkor, sem az egyeztetéseken nem viseltek maszkot.

A közösségi oldalra feltöltött fotók is bizonyítják, hogy szájmaszk nélkül egyeztetett Szeged polgármestere és Dobrev Klára, európai parlamenti képviselő a polgármesteri hivatalban.
Fotó: Török jános

Most azt kérdezik, hogy, mi­­után kiderült, hogy Dobrev Klára megfertőződött, fertőtlenítettek-e a városházán, és megtettek-e mindent, hogy megóvják a dolgozók egészségét, ha már figyelmen kívül hagyták az óvintézkedéseket Dobrev Klára látogatásakor.

A SzegedMa értesülései alapján, amelyet a mai napig nem cáfolt senki, a polgármester nemrégiben hűtlen kezelésért jogerősen elítélt kabinetfőnöke, Kalmár Gábor is koronavírus-fertőzött, így ez most különösen fontos kérdés a Fidesz szerint.

Kérdés, hogy Botka László betartja-e a szabályokat maradéktalanul, azokat betartatja-e másokkal is, és el tudja-e látni a feladatát egyáltalán – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában