Szentes

2021.03.04. 16:00

Autósiskola támogatja az önkéntes véradókat

A koronavírus-járvány következtében a véradási kedv is kissé alábbhagyott, hogy a leendő véradók kellően motiváltak maradjanak, arról a Profi Autóiskola gondoskodott.

M. A.

Fotós: Picasa

Fotós: Picasa

A vállalkozás ötszáz darab, egyenként 25 ezer forint értékű, átruházható ajándékszelvényt ajánlott fel a Vöröskereszt szentesi-csongrádi szervezetének. Az utalványokat a következő időszak véradói kapják meg.

Kajtár Norbert, a Profi Oktató és Vizsgaközpont Kft. tulajdonosa maga is rendszeres véradó. Mint elmondta, általában is, ebben a veszélyhelyzetben pedig különösen fontosnak tartja, hogy minél többen adjanak vért, és ennek ösztönzéséhez kívánt hozzájárulni.

Simon Alma, a Vöröskereszt Szentes-Csongrádi térségi vezetője és Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei igazgatója veszi át a felajánlásokat Kajtár Norberttől, a Profi Oktató és Vizsgaközpont Kft. tulajdonosától. Fotó: Kárpáti Lajos

– Ezzel a felajánlással szeretnénk segíteni, hogy minél több véradó legyen a megyében és a térségünkben, így minél nagyobb biztonságban legyünk

– mondta el a cég tulajdonosa. Hozzátette: az utalványt bármelyik elméleti képzésükön fel lehet használni.

Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei igazgatója köszönettel fogadta a felajánlást. Elmondta, az aján­dék­utalványokat a szentesi térségi azon véradói között fogják kiosztani, aki a következő időszakban jelentkeznek véradásra.

Bíznak abban, hogy a kuponok segítségével sok új fiatal véradót sikerül majd mozgósítani.

– Nagyon fontos, hogy ne csak a folyamatos vérkészletről, hanem a megfelelő utánpótlásról is gondoskodjunk, azokról is, akik a jövő véradói lehetnek – fogalmazott a megyei igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában