A gyerekek változtatják meg a jövőt

2021.03.09. 19:30

Az ökotudatos változásért dolgozik Bozókiné Szabó Ildikó

Korábbi szakmai elismerések mellett legutóbb példaképnek választották Bozókiné Szabó Ildikót, a Klímanócskák program szakmai vezetőjét. Az óvodapedagógus szerint az ökotudatos szemléletben nevelődő gyerekek mind megszólítják a felnőtteket. 

T. Sz.

Népszerűek a Klímanócskák programjai. Bozókiné Szabó Ildikó klímavédelmi referenst, a program alapítóját és szakmai vezetőjét ismerték el. Archív fotó: Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

– A gyerekek a legfontosabbak, mert ők már olyan szemléletben nevelődnek, hogy óvodás éveik után az iskolában, majd az életbe kilépve a természetvédelem értékeit képviselik – mondta Bozókiné Szabó Ildikó klímavédelmi referens, a Klímanócskák program alapítója és szakmai vezetője arra a kérdésünkre, hogy a sorozatos szakmai elismerések mellett milyen hangsúlyok mentén végzi munkáját.

Népszerűek a Klímanócskák programjai. Bozókiné Szabó Ildikó klímavédelmi referenst, a program alapítóját és szakmai vezetőjét ismerték el. Archív fotó: Tábori Szilvia

A vásárhelyi óvodapedagógust Burgmann Nóra, a Zöld Matek környezeti nevelési program működtetője választotta legutóbb a gyerekek példaképének. Ildikó szerint fontos, hogy az óvodásokon át megszólítják a családokat, és számtalan szervezet bekapcsolódik a környezetvédelmi tevékenységbe. A díjak jelentőségéről úgy fogalmazott: ezzel elismerik a szemléletformálás jelentőségét, így a program szélesebb körben terjedhet.

– Lehetetlen eleget hangsúlyozni, hogy a klímatudatos nevelés a legkisebb korban kezdődik, onnan lehet tovább építkezni. A környezetvédelem szerepe előbbre lépett, gyarapodnak a témával foglalkozó tananyagok – fogalmazott Bozókiné Szabó Ildikó. Legfontosabb üzenete, hogy ne becsüljük alá az egyéni felelősséget, az apró lépések jelentőségét. Pozitív hozzáállással valamennyien sokat tehetünk a jövőnkért és bízzunk abban, a törekvéseinket meghálálja a természet. Éljük úgy mindennapjainkat, hogy a tetteinkkel megszólítsunk másokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában