Kamerával és rendelettel a szemetelők ellen

2021.03.23. 16:00

Bekeményít Zomboron az önkormányzat

T. A. P.

Évek óta visszatérő probléma Kiszomboron az illegális hulladéklerakás. Fotó: Kiszombori Önkormányzat

Kiszomboron két szelektív hulladékgyűjtő sziget áll a lakosság rendelkezésére, az egyik az óvoda mellett, a másik a Nagyszentmiklósi utcában ta­lálható.

A múlt héten a Nagyszentmiklósi utcai gyűjtőedényeknél egy rozsdás fagyasztóládát felejtett ott valaki. Korábban is gondot okozott, hogy felelőtlen emberek oda nem illő dolgokat helyeztek a gyűjtőedények mellé. Szirbik Imre polgármester megelégelte a dolgot, a helyi önkormányzat bekamerázza a területet, így szeretnék elejét venni a további szemetelésnek.

– Évekkel ezelőtt még több hulladéksziget volt a község­ben, gyakran előfordult, hogy olyan dolgok kerültek ki, ame­­lyek nem oda valók. Most éppen kerékpárgumikat gyömöszöltek az üvegek elhelyezésére szolgáló edényekbe. A kidobott fagyasztóládát a gazdája nyugodtan elvihette volna az Óbébai út végén található, gondozott hulladékudvarba – mondta lapunknak Szirbik Imre polgármester.

A kiszombori önkormányzat megbízásából a héten kamerát szerelnek fel a gyűjtőszigethez.

A település vezetése más módon is szeretné elérni, hogy az eddiginél rendezettebb legyen a község képe: a közösségi együttélés alapvető szabályairól egy helyi rendeletet fognak alkotni.

Évek óta visszatérő probléma Kiszomboron az illegális hulladéklerakás.
Fotó: Kiszombori Önkormányzat

– A megfogalmazott szabályok betartásának elmulasztása jogi következményeket von maga után, közigazgatási bírság szabható ki abban az esetben, ha vétenek a szabályok ellen. A rendelet tartal­maz­­ni fogja azt is, hogy a lakosok kötelesek rendben tartani az ingatlan és a zöld sáv közötti területet. Reméljük, hogy a sze­metelés is visszaszorul az új rendelet hatására – fogalmazott Gácsi Zoltán jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában