Cserkó-ügy

2021.03.08. 07:28

Haág Zalán: Sokakat megtévesztett Botka

„Márciustól egy héthektáros területen, a Napfénypark bevásárlóközpont és a Szegedi Vadaspark között tartjuk majd meg a vásárt minden szombaton” – írta ezt február 5-én a közösségi oldalán Botka László polgármester.

delmagyar.hu

Szombaton már az új helyszínen kellett volna nyitnia a Cserkónak. Nem történt meg. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Ezzel jelezte, hogy a bezárt Cserepes sori pia­­cot új helyszínre költöztetik.

Most szombaton lett volna az első vásár, azonban annak hűlt helyét találták. Erről írt vasárnap Facebook-oldalán Haág Zalán önkormányzati kép­­viselő: „tegnap, a megadott időpontban ott jártam a kijelölt »új piac« területén, és azokkal, akik korábban még hittek a vá­­ros vezetőjének ígéretében, ismételten meggyőződhettem arról, mennyit is ér Szeged polgármesterének szava.”

Azt is írta, hogy Botka hazudott arról, hogy március 6-án lesz piac, és ismét sokakat megtévesztett: Hozzátette: „Hogyan is mondta, polgármester úr? Fi­­zessenek a gazdagok? De kinek a zsebébe fognak? A szegények piaca, 250 ember megélhetése az egyik oldalon, a sokmilliárdos privát befektetői érdek a másikon. Csak az utóbbi győzhetett. Ez a baloldali politika a 21. századi Magyarországon.”

Szombaton már az új helyszínen kellett volna nyitnia a Cserkónak. Nem történt meg.
Archív fotó: Kuklis István

Haág Zalán szerint évek óta zajlik a kiszorítósdi, Szeged baloldali vezetésének nincs más célja, mint hogy „megtisztítsa” a Cserepes sori piac területét. Megjegyezte, olyan helyre akarják a vásárt átköltöztetni, ahol se buszjárat, se parkolók, se közmű, ennek ellenére a polgármester adott szava sokak szemében garanciát jelentett, ezért is mentek ki az új helyszínre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában