#Hungarikumok

2021.03.02. 15:58

Klárafalván megőrzik a helyi értékeket

Megalakult a Klárafalvi Településtörténeti Értéktár Bizottság, Hunyadi-Huszta Brigitta elnök mellett Törteli Tímea és Gera Istvánné alkotják a testületet.

T. A. P.

Fotó: Huszta Balázs

– Számunkra fontos a lakossággal való kapcsolattartás, rendszeres bizottsági ülések lesznek, időszakonként lakossági fórumként is működhetünk. Fo­­lyamatosan szeretnénk dolgozni, a régi klárafalvi lakosok és az újonnan érkezők véleményének maximális figyelembevételével

– mondta lapunknak Hunyadi-Huszta Brigitta, a testület elnöke.

Törteli Tímea, Hunyadi-Huszta Brigitta és Gera Istvánné is küldetésének tekinti a klárafalvi közösségért végzett munkát. Fotó: Huszta Balázs

A tagok fontosnak tartják Klárafalva hagyományainak megtartását, ugyanakkor a modern világhoz alkalmazkodva a település fejlődését is szeretnék elősegíteni. Kapcsolatot tartanak majd a megyei közművelődési feladatellátás országos módszertani intézményével, az értékek gyűjtésével, őrzésével, hasznosításával foglalkozó szakmai civil szervezetekkel, alapítványokkal.

Szeretnénk felvenni az értékek közé a klárafalvi Szent Kereszt-templomot. Fotó: Huszta Balázs

– Helyi értékké kívánjuk nyilvánítani az I. Világháborús Emlékművet, amely pályázati forrásból és közadakozásból épült meg. Mellette szeretnénk felvenni az értékek közé a klárafalvi Szent Kereszt-templomot és a Falumúzeumot. A Klárafalváról elkerült helyi értékek visszahozatala is komoly feladatot jelent számunkra – fogalmazott Hunyadi-Huszta Brigitta. Kiemelte, olyan rendezvények körüli teendőket is feladatuknak tekintenek, amilyen példá­­ul az aratóbál és a falunap. A tervek között szerepel, hogy fo­tókiállítást rendeznek és filmet készítenek Klárafalva település bemutatása a régmúlttól – napjainkig címmel, és később egy rendezvénysorozat kapcsolódhat mindezekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában