sajtótájékoztató a vásárhelyi közbeszéd állapotáról

2021.03.19. 10:48

Nyitott fülekre és csukott szájakra számítanak

A vásárhelyi közbeszéd állapotáról tartott sajtótájékoztatót a Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület két képviselője, Horváth Zoltán és Cseri Tamás annak kapcsán, hogy a múlt heti véleményező közgyűlésen Fejes Péter képviselő egy felhívást tett közzé az Idősügyi Tanács nevében.

Kovács Erika

Cseri Tamás úgy látja, a gyűlölet fő gerjesztője maga a polgármester. Fotó: Török János

Fotó: Fotó: Török János

– Fejes Péter rámutatott arra, hogy Hódmezővásárhely közbeszéde súlyosan beteg. Sajnos látjuk, hogy a magára és a kultúra szeretetére mindig is büszke város ma az alpári és mocskos közbeszédről, az erkölcsi hanyatlásról, a végzetes megosztottságról és a nácikat megszégyenítő kirekesztésről, gyűlölettől vált hírhedté. Kiderült, Márki-Zay Péter polgármester politikai kommunikációs fasizmusa, a másként gondolkozók üldözése és gyűlölete ma már a saját táborának is kellemetlen – mondta Horváth Zoltán, aki szerint Fejes Péter felhívása teljes mértékben támogatandó.

Megjegyezte, bátor tett volt a felszólalás Fejes Péter részéről, hiszen az ő egyik nagyon közeli családtagja például Lázár Jánost nem is olyan túl régen fekélyhez, daganathoz hasonlította.

– Bízom benne, hogy az Idősügyi Tanács felhívása nyitott fülekre és csukott szájakra talál – szögezte le Horváth.

Cseri Tamás úgy látja, a gyűlölet fő gerjesztője maga a polgármester.
Fotó: Török János

Cseri Tamás viszont úgy értékelt, hogy az elmúlt 3 év történéseinek ismeretében Fejes Péter felhívása meglehetősen cinikus. Azt mondta, elég csak arra gondolni, hogy Krupiczer Ferenc és Mester János képviselők milyen gyalázatos szavakkal illették a vásárhelyi polgárokat.

– Hogy néhányat idézzek: kőbunkó barmok, rosszindulatú férgek.

Mester úr a magyar népet elégedetten bégető birkáknak, idiótáknak nevezte. Krupiczer képviselő folyamatosan fenyegetőzik azzal, hogy 2022 után jön a megtorlás, reszkethetnek a fideszesek. Nem vagyok optimista, hogy a közbeszéd megváltozik Vásárhelyen, mivel a gyűlölet fő gerjesztője maga a polgármester. Gondoljunk bele, hogy például március 15-e estéjén azt találta mondani, hogy ha marad a fideszes kormány, erőszakolni fogják a gyerekeket. Ez normális dolog? – jegyezte meg Cseri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában