Évente több mint 700-an segítenek

2021.03.02. 15:20

Példát mutatnak a véradással a szentesi katonák

„Véradóbarát munkahely” címet kapott a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede. A szentesi katonák évente több mint hétszáz alkalommal adnak vért, a laktanyában pedig évente négyszer szerveznek véradást.

Majzik Attila

– Nem kell kapacitálni a kollégákat, általában hatvan-hetven fő szokott jelentkezni egy-egy véradásra, közel negyven éve vannak rendszeres véradók az alakulat állományában. Megtiszteltetés számunkra ez az országos elismerés, és az is fel­emelő érzés, hogy ha úgy látják, ezzel példaképként állhatunk mások elé

– fogalmazott Antal László ezredes. A műszaki alakulat parancsnoka hozzátette, az alakulatuk évente négy alkalommal szervez véradást a laktanyában, évente pedig hétszáznál is többen nyújtják a karjukat a humanitárius cél érdekében.

A véradó mozgalomért végzett munkájukért a „Véradóbarát munkahely” kitüntetést Antal László ezredes Sasvári Krisztinától, a Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei igazgatójától vette át a szentesi Vérellátó Állomáson.

Ezt az elismerést a Magyar Vöröskereszt országos vezetősége ítéli oda 2009 óta azoknak a munkahelyeknek, amelyek segítik a véradások szervezését, a véradó mozgalmat, és évente legalább két alkalommal helyszínt biztosítanak véradóeseményeknek.

– Évente megyénként csak egy olyan munkahelyet terjeszthetünk fel az országos vezetésnek, ami kiemelt figyelmet fordít a véradás ügyére. Örülünk, hogy a választásuk a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredre esett, mert mindig számíthattunk rájuk, rendszeresen fordulhatunk hozzájuk, valamint helyszínt is biztosítanak a véradásainkhoz – mondta el Sasvári Krisztina.

Antal László ezredes is többször adott már vért, ez alkalommal is készséggel nyújtotta a karját a jó cél érdekében.
Fotó: Majzik Attila

A Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei igazgatója elmondta, a szentesi térség mindig is aktívnak számított véradás terén. – A koronavírus-járvány hatására kicsit csökkent a véradási kedv, de ez a térség továbbra is százszázalékos: azt a mennyiséget, amit terveztünk, tudtuk is biztosítani, épp az ilyen munkahelyeknek köszönhetően, mint a műszaki ezred. A véradás szempontjából fontos a stabilitás, köszönettel tartozunk azoknak, akik rendszeresen segítenek – fogalmazott a Vöröskereszt megyei igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában