#Harmadik híd

2021.03.24. 20:19

Találkozott Nemesi Pál és Botka László 

Nemesi „hozta tető alá” a találkozót, mégpedig azért, hogy alapítsanak egy munkacsoportot, ami a harmadik szegedi híd megépítéséért fog felelni.

Munkatársunktól

20210112 Békéscsaba Nemesi Pál a dél-alföldi gazdaságfejlesztési zóna kormánybiztosa Fotó: Lehoczky Péter LP Békés Megyei Hírlap

Fotó: Lehoczky Péter

Még februárban találkozott egymással Botka László polgármester és Nemesi Pál – ezt szerdán közölte a kormánybiztos stábja. Azt írták, hogy Nemesi „hozta tető alá” a találkozót, mégpedig azért, hogy alapítsanak egy munkacsoportot, ami a harmadik szegedi híd megépítéséért fog felelni. A közleményből kiderül, hogy erre Botka László azonnal igent mondott. Azt is írták a közleményben, hogy Nemesi Pál a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és az Innovációs és Technológiai Minisztérium kollégáival együtt dolgozik a harmadik híd megépítésén, amiről egyébként Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesterrel is egyeztetett.

Nemesi Pál szerint minden ellenkező híreszteléssel szemben a kormányzat elkötelezett Szeged és a régió fejlesztése iránt.

A kormánybiztos azt is közölte, hogy Szegedre és a Dél-Alföldre történelmi fejlődés kell, az itt élő polgárok a lehető legtöbb pénzt érdemlik meg a fejlesztésekre. Nemcsak a központi költségvetést terhelték le a járvány elleni egészségügyi és gazdaságvédelmi kiadások, hanem az önkormányzatokat is. Szerinte Szegednek is köszönet jár, hogy ehhez hozzájárult, ugyanúgy mint Kecskemét és Békéscsaba, de ide kell sorolni a régió további, csaknem 260 települését is.

„Kiemelt tisztelet és köszönet az egészségügyben dolgozóknak, a kiváló szegedi egészségügyi szakembereknek, hogy ezekben az elképesztően drámai és nehéz időszakban is maximálisan kitartanak, és legjobb tudásukat adják a legfontosabbért: az emberi életekért!” – zárta közleményét a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában