Településfásítási Program

2021.04.20. 17:02

30 fát ültetek el Szatymazon

A Településfásítási Program keretében 10 nyírfát, ugyanennyi magas kőris és platán csemetét ültetett el kedden délután a település fontosabb közterületein a Szatymaz Községi Önkormányzat.

delmagyar.hu

Fotó: DM

Ezekből jutott a játszótér, a Dankó Pista Művelődési ház, valamint az Egészségház körüli területre is. A szakszerűségről a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. gondoskodott, de a Szent István Katolikus Általános Iskola alsós diákjai is segítettek egy-egy csemete elültetésében, az 1/b osztályosai mini kirándulás keretében ismerkedtek a fatelepítés gyakorlatával.

Fotó: DM

A sajtónyilvános eseményen Barna Károly a község polgármestere és Farkas Sándor országgyűlési képviselő is részt vett, azaz mindketten lapátot ragadtak, ahogy tette ezt Szrnka Mihály, a Dalert Rt. erdőgazdálkodási ágazatvezetője is. A kis fákat a jövőben természetesen a községi önkormányzat gondozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában