Különleges házi termékeket kínáltak

2021.04.12. 12:00

A szabadba vitték Szegeden a Bödön Piacot – Galéria

A járványügyi előírások betartásával hatalmas vásári forgatag alakult ki vasárnap a Szeged Plaza előtt. Jól látszott, hogy mindenki vágyott már a „bödönös” érzésre és a helyi ízekre, kézzel készült termékekre.

Kiss Anna

Főként házi készítésű élelmiszereket vásároltak. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Kürtőskalácsillat, tengernyi napfény, jó hangulat, finomabbnál finomabb élelmiszerek és szebbnél szebb kézműves termékek – ez fogadott mindenkit vasárnap a Szeged Plaza előtt, ahol Bödön Piacot tartottak. Igazi vásári forgatag alakult ki ott, negyven árus portékájából lehetett válogatni maszkban, gyakori kézfertőtlenítéssel és ügyelve a távolság megtartására.

Lapunknak a piac tulajdono­­sa, Hunyadi-Kardos Renáta el­mondta, azt látni, hogy a szabadban megtartott programon nagyobb biztonságban érzik magukat az emberek, sokan eljöttek árulni és vásárolni is.

– Jó piacunk van, ami nosztalgikus is, mert annak idején ugyanígy kint rendeztük meg, később költöztünk be a plázába. Most a járványhelyzetben alapvetően élelmiszereket vásárolnak az ide érkezők, de a kézművesek részéről is jók a visszajelzések, ugyanis a közelgő anyák napjára egyre többen vesznek ajándékot tőlük

– számolt be a Délmagyarországnak.

Hunyadi-Kardos Renáta sze­­rint érdemes kilátogatni gyakran a Bödön Piacra, mert min­­dig van új árus, valamint a bezártság alatt a régi termelők, kézművesek is számos új terméket fejlesztettek, így bőven van újdonság.

A vásárban két olyan helyi termelővel is találkoztunk, akik a kezdetek óta bödönöznek. Például a csengelei Jónás Bor tulajdonosa, Jónás Szabolcs, aki szerint az évek alatt igazi nagy család alakult ki az árusokból és a vásárlókból, utóbbiak részéről pedig egyre nő az érdeklődés a különleges, házi készítésű termékek iránt.

– Mi meggy-, málna- és szamócaborunkkal színesítjük a kínálatot. Ezek mind kézzel válogatott gyümölcsből készülnek. Most a járvány miatt a vendéglátósoknak nem tudunk szállítani, ezért is örülünk an­­nak, hogy ide ki tudunk jönni árusítani, és hogy a törzsvásárlóink lelkesedése nem csökkent – nyilatkozta Jónás Szabolcs.

Ugyanígy Bodor István, a sándorfalvi Málnás Kert tulajdonosa is legalább 8 éve részese a vásárnak, hiszen 10 éve ter­meszt málnát egy hektáron, amiből szörpöt és lekvárt állít elő.

– A vírus ellenére egyre na­gyobb az érdeklődés, ráadásul a jó idő és a szabadban megrendezett piac meghozta a vásárlók kedvét. Én a nagymamáink receptje alapján készült, tartósítószer-mentes málnaszörpöt, valamint málna- és áfonyalekvárt hoztam számukra – számolt be lapunknak.

Aki most lemaradt volna, két hét múlva, április 25-én bevásárolhat a Bödön Piacon, amit ismét a pláza előtt rendeznek majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában