Négymillió beoltottnál látogatható lesz - hétvégi nyitásban reménykednek

2021.04.29. 14:00

A túlélés éve jön a szegedi vadasparkban – fotók

A november óta zárva tartó Szegedi Vadasparkban már nagyon készülnek a nyitásra. Az alkalmazottak az utolsó simításokat végzik az állatkert területén.

Farkas Judit

A négymillió beoltott elérésénél, a nyitás harmadik ütemében fogadhatnak majd újra látogatókat. Veprik Róbert, az intézmény igazgatója reméli, ez pénteken vagy szombaton megtörténik. Úgy véli, most olyan ütemben oltanak az országban, hogy a hétvégi nyitás reális cél lehet.

A vadasparkban sok állatkölyök született a zárás alatt, a sátánmajomtól a tevecsikókig, érkezésükről mi is beszámoltunk. Három fiatal szurikáta is beköltözött az állatkert lakói közé.

– Az idei nem a nagy bejelentések, hanem a túlélés éve

– mondta az igazgató, amikor arról kérdeztük, várják-e más újdonságok is a látogatókat. A kényszerű bezárást azonban a szükséges javítások elvégzésére is felhasználták. Az utak újjáépítésével éppen végeztek, a főút teljesen megújult. Kijavították az összes hibát – fontos volt a balesetveszély elhárítása, hiszen sokan járnak az állatkertbe kis­­gyerekkel, babakocsival. A munkát városi támogatásból finanszírozták, de saját erőből is sok karbantartási, felújítási feladatot elvégeztek, például a festések, a dekoráció terén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában