Járványhelyzet

2021.04.05. 15:55

Folymatosan oltottak az ünnepi hétvégén is

A hosszú hétvégén 129 csanyteleki kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Velük együtt már majdnem 700 helyi beoltott van. Eperjesen nagypénteken 20 adag Moderna vakcinát adtak be. Juhász Tünde kormánymegbízott pedig megköszönte az egészségügyben dolgozók munkáját.

Munkatársunktól

A Csongrád-Csanád Megyei kormánymegbízott a megyei oltási munkacsoport nevében köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját. Juhász Tünde több rendelőben is járt, pénteken az I. Számú Szakorvosi Rendelőben, majd a MÁV-rendelőben. A kormánymegbízott az I-es rendelőbe egy 100 szeletes tejszínes csokoládétortájával érkezett és azt mondta: „Húsvét alkalmából is megfogalmazódik bennünk a remény, amit a feltámadás is magában hordoz, hiszen bízunk abban, hogy egyszer sikerül legyőznünk ezt a járványt.”

Meglepetéssel készült Juhász Tünde kormánymegbízott a MÁV-rendelő dolgozóinak. Fotó: Kormányhivatal

Köszönetet mondott Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke is, aki szerint az oltásokkal egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy le tudjuk győzni a járványt.

Kübekházán 15 lakó kapott Pfizer vakcinát, másik négy helyit pedig az oltóponton oltották be. A településen mostanáig már csaknem 80 ember kapta meg a védőoltást.

Szintén a hosszú hétvégén 129 csanyteleki kapta meg a koronavírus elleni vakcinát. Velük együtt már majdnem 700 helyi beoltott van, ami 27 százalékos oltottságot jelent. Erhard Gyula polgármester azt is közölte, hogy a fertőzöttek száma nem nőtt, a gyógyultak száma viszont emelkedett a településen.

Eperjesen nagypénteken 20 adag Moderna vakcinát adott be Mecseki Sándor doktor és Molnár Istvánné.

A védőoltásokat kortól függetlenül azok kapták meg, akik regisztráltak az oltásra.

Az oltások a héten is folytatódnak a megye településein. Információink szerint már a hét első felében újabb, és többféle vakcina érkezik a kormányhivatalba, és azokat azonnal szét is osztják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában